11 Filme de iarnă de văzut cu cei mici

Navigare articol

Există câteva moduri excelente de a-i entuziasma pe copii pentru o zi la schi, iar un film despre schiat grozav este cu siguranță printre cele mai bune alegeri. Aceste filme aduc pe ecran vârfuri spectaculoase și cascadorii pline de energie, transformând camera de zi într-un loc plin de adrenalină! Indiferent dacă este vorba despre filme cu celebrul Warren Miller sau filme moderne Red Bull, fiecare dintre ele oferă o combinație captivantă de sportivi eroici și aventură.

De ce este bun pentru copii un film despre schiat? 

De la documentare până la filme bazate pe povești adevărate, aproape orice film de schi pentru copii vă va oferi o experiență completă a acestui sport, privind prin ochii profesioniștilor de pe ecran. Cu toate acestea, atunci când cauți filmul perfect despre schiat pentru a-l viziona în familie, ar trebui să te uiți  la anumite aspecte. 

Noi am încercat să selectăm cele mai bune filme cu un mesaj pozitiv și încurajator. Unele pot fi mai potrivite pentru adolescenți decât pentru cei mici. Drept urmare, e recomandat să faci propriile cercetări pentru a alege cel mai potrivit film de schi pentru copii, adaptat la nevoile și preferințele familiei tale!

Cele mai bune filme despre schiat pentru cei mici 

Dacă ești în căutare de filme recente care să cucerească inimile copiilor, le-ați găsit! Am inclus câteva filme celebre, alături de recomandări. După ce văd aceste filme, cei mici vor fi atât de entuziasmați încât își vor dori să ia lecții de schi.

1. Future Retro (2020):

Într-o lume plină de magie și aventură, Warren Miller’s Future Retro aduce o explozie de emoții și imagini spectaculoase pentru întreaga familie, cu un accent special pe micii pasionați de sporturile de iarnă.

Ce face acest film atât de special pentru copii? Ei bine, în primul rând, personajele carismatice și povestea plină de aventură vor captiva cu siguranță imaginația celor mici. Fie că sunt împreună cu un schior profesionist în căutarea celor mai îndrăznețe pante sau admiră trucuri spectaculoase de snowboarding, copiii vor rămâne cu ochii lipiți de ecran.

Pe lângă asta, filmul oferă o perspectivă educativă asupra sporturilor de iarnă și a importanței explorării în natură. Prin intermediul acestui film, cei mici pot descoperi frumusețea muntelui și bucuria pe care o aduce în viața celor care iubesc aventura.

Nu trebuie să fii un expert în schi sau snowboarding pentru a aprecia magia acestui film. Cu o coloană sonoră plină de energie și imagini uluitoare, Future Retro este o experiență care aduce zâmbetul pe fețele copiilor și îi inspiră să-și urmeze propriile vise.

2. Make Believe (2020):

Unul dintre cele mai bune filme care te inspiră să schiezi este „Make Believe”. Acest film sărbătorește frumusețea naturii și umple fiecare cadru cu uimire. Vei fi fascinat de cultura schiului din Columbia Britanică, care prinde viață în mijlocul altor sporturi de iarnă, precum snowboarding-ul și săniușul. Este, de asemenea, unul dintre cele mai tari filme de snowboard pentru copii, revoluționar în adunarea schiorilor locali care au experimentat toate pericolele și senzațiile incitante ale schiului. Este o aventură captivantă pe care copiii o vor adora!

Filmul oferă o privire autentică în lumea schiorilor și snowboarderilor, evidențiind pasiunea și dedicarea acestor sportivi. Este o experiență cinematografică care te va inspira să visezi și să faci lucruri mari pe pârtiile de schi sau pe plăcile de snowboard. Cu siguranță, „Make Believe” este o călătorie virtuală plină de adrenalină și bucurie pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă!

3. Supervention (2013):

„Supervention” este un film plin de energie și entuziasm, care spune povestea schiului modern într-un mod captivant. Acest documentar aduce în prim-plan imagini spectaculoase de schi, acompaniate de o coloană sonoră uluitoare. E un film care se axează pe libera exprimare, aventura fără constrângeri și magia snowboardingului.

Privind acest film, vei fi transportat în lumea palpitantă a trucurilor îndrăznețe, săriturilor incredibile și a acțiunii pure pe zăpadă. „Supervention” nu doar că te va impresiona vizual, dar și te va face să simți pasiunea și devotamentul pe care protagoniștii îl au față de acest sport incredibil.

Este genul de film care inspiră și aduce bucurie, fiind o călătorie plină de emoție și entuziasm pentru toată familia. Cu siguranță, veți fi captivați de fiecare moment din această poveste pasionantă despre dragostea pentru schi și aventura pe munte! Există o mulțime de locații pentru tabere de schi disponibile pentru cei mici!

4. Playground (2007):

Este un film incendiar, perfect pentru copii și adolescenți dornici de senzații tari și aventuri pline de adrenalină! Regizat de maestrul Warren Miller, acest film aduce un strop de prospețime în lumea sporturilor de iarnă și promite o experiență cinematică captivantă pentru întreaga familie.

Cu imagini care îți taie respirația și scene de acțiune care te țin cu sufletul la gură, filmul transformă munții într-un adevărat loc de joacă pentru cei mici. De la cascadorii pe schi și snowboarding până la momente amuzante și pline de viață, „Playground” se adresează cu succes tinerilor și le transmite pasiunea pentru sporturile de iarnă într-un mod distractiv și educativ.

Coloana sonoră funky și modernă face din fiecare secvență o petrecere a energiei pozitive, iar povestea simplă, dar plină de învățăminte, îi va captiva pe cei mici. Narrarea lui Warren Miller este prietenoasă și plină de căldură, creând o conexiune autentică cu publicul tânăr și transformând filmul într-o călătorie pe care copiii o vor adora.

Un alt aspect grozav este diversitatea sporturilor prezentate, oferind copiilor ocazia de a descoperi o gamă largă de activități pe zăpadă și, cine știe, poate chiar este o inspirație pentru tineri să încerce și ei aceste aventuri pline de distracție.

5. Children of Winter (2008):

„Children of Winter” nu este doar un film de schi și snowboarding, ci și o poveste care prezintă pasiunea și entuziasmul copiilor pentru sporturile de iarnă. Este un spectacol captivant, plin de acțiune, trucuri spectaculoase și imagini panoramice ce dezvăluie frumusețea peisajelor înzăpezite.

Ce face acest film atât de potrivit pentru copii? În primul rând, prezintă eroi tineri care practică sporturile de iarnă cu abilități impresionante. Copiii vor găsi în acești tineri atleți modele de urmat și inspirație pentru a-și dezvolta propriile abilități. Filmul încurajează spiritul de aventură și dorința de a explora lumea înconjurătoare prin intermediul sporturilor de iarnă.

De asemenea, „Children of Winter” transmite un mesaj despre importanța activităților în aer liber și a conectării cu natura. Acesta nu este doar un film de divertisment, ci și o oportunitate de a educa copiii despre beneficiile exercițiilor fizice și despre modul în care pot să aprecieze frumusețea sezonului de iarnă.

6. Higher Ground (2005):

„Higher Ground” spune povestea lui Jake, un tânăr curajos și visător care descoperă o lume fascinantă în vârful munților. Cu personaje adorabile și peisaje uluitoare, acest film este o călătorie plină de surprize care va ține copiii lipiți de ecran.

Ce face acest film atât de special pentru cei mici? În primul rând, promovează valori importante precum prietenia, curajul și încrederea în sine. Jake și prietenii lui înfruntă provocări și învață să lucreze împreună pentru a depăși obstacolele, oferind astfel o lecție despre importanța echipei și a solidarității.

De asemenea, „Higher Ground” este plin de momente amuzante și personaje haioase care vor aduce zâmbete pe fețele celor mici. Fie că este vorba despre animale vorbitoare sau personaje excentrice, filmul adaugă o doză sănătoasă de umor pentru a menține atmosfera relaxată și distractivă.

Filme clasice despre schi de văzut cu cei mici

În lumea magică a filmelor clasice despre schi, aventura devine atemporală, iar zăpada strălucitoare devine decorul perfect pentru povești memorabile. De la comedii pline de haz la filme motivaționale, aceste pelicule vor aduce zâmbetul pe fețele celor mici și vor oferi o călătorie de neuitat prin minunata lume a sporturilor de iarnă. 

1. Downhill Racer (1969):

Downhill Racer (1969) este o călătorie cinematografică captivantă care își păstrează farmecul și astăzi, mai ales pentru cei mici, deși a fost lansat acum ceva timp. Este un film ce capturează atmosfera plină de adrenalină a cursei pe schiuri, dar și povestea unei lupte personale.

În primul rând, filmul oferă imagini spectaculoase cu cascadorii pe pârtii, ceea ce poate fascina cu siguranță copiii iubitori de acțiune. Scenele de schi sunt filmate cu o abilitate remarcabilă, permițându-le micuților să se bucure de senzația de viteză și aventură în siguranță din confortul casei.

Pe lângă aspectul vizual, povestea filmului aduce în prim-plan problemele personale și dificultățile cu care se confruntă actorul principal, interpretat de Robert Redford. Filmul oferă oportunitatea de a aborda subiecte importante, precum perseverența, încrederea în sine și dorința de a depăși obstacolele. Aceste teme pot servi ca sursă de inspirație pentru copii, ajutându-i să înțeleagă importanța muncii și a determinării în atingerea obiectivelor lor.

2. Steep And Deep (1985):

Haideți să facem o călătorie către anii ’80, în care Warren Miller’s Steep and Deep ne aduce aminte de bucuria pură a iernii și a sporturilor de zăpadă. Acest film clasic din 1985 este o comoară care reușește să-și păstreze farmecul.

Ceea ce face acest film cu adevărat special pentru copii este abordarea sa prietenoasă și inspirațională. Pe lângă cascadoriile îndrăznețe și traseele dificile, Steep and Deep evidențiază bucuria simplă a jocului în zăpadă și a explorării naturii iarna cu prietenii. Este o lecție frumoasă despre prietenie, curaj și respect față de mediul înconjurător.

Personajele amuzante și aventurile lor vesele vor ține copiii cu ochii lipiți de ecran. Fie că este vorba despre căzături amuzante în zăpadă proaspătă sau despre momentele de admirație în fața peisajelor uluitoare, filmul oferă o paletă bogată de emoții pozitive.

Pe lângă distracție, Warren Miller’s Steep and Deep promovează și siguranța în sporturile de zăpadă. Prin prezentarea echipamentelor de protecție și a tehnicilor corecte, filmul oferă copiilor exemple pozitive și încurajează responsabilitatea în timpul activităților în aer liber.

3. Born To Ski (1991):

”Born to ski” este o călătorie plină de zăpadă care va captiva inimile atât ale celor mici, cât și ale celor mari. Filmul aduce în prim-plan pasiunea pentru schi și aventura în cele mai frumoase peisaje montane, oferind o experiență originală și plină de energie.

Un aspect minunat al acestui film este că transmite nu doar emoția și îndemnul de a schia, ci și sentimentul de unitate și prietenie care însoțește această activitate minunată. Copiii vor fi fascinați de cascadoriile îndrăznețe pe schiuri și snowboard, în timp ce părinții se vor bucura de imagini spectaculoase ale peisajelor montane și de povestirile captivante ale experiențelor pe zăpadă.

Filmul nu este doar despre schi și acrobații îndrăznețe, ci și despre frumusețea naturii și respectul față de mediul înconjurător. Această dimensiune educativă îl face potrivit și pentru cei mici, oferindu-le o perspectivă sănătoasă asupra activităților în aer liber și a iubirii față de natură.

4. Blizzard Of Ahhhs (1988):

Cine a spus că zăpada nu poate fi plină de aventuri? „Blizzard of Aahhh’s” aduce magia iernii pe ecran într-un mod care îi va încânta pe cei mici și îi va face să viseze la propriile aventuri pe pârtiile înzăpezite.

Acest film reușește să transforme o simplă zi de iarnă într-o călătorie incredibilă, plină de umor și fantezie, perfectă pentru micii exploratori. Personajele principale, copii plini de curiozitate și entuziasm, te vor face să zâmbești și să te bucuri alături de ei de fiecare moment petrecut în această lume înghețată.

Un aspect al filmului care iasă în evidență este faptul că promovează prietenia și cooperarea între copii. Prin aventurile lor, micuții eroi învață să lucreze împreună, să depășească obstacolele și să aprecieze bucuriile simple ale iernii. Această lecție de echipă este transmisă într-un mod captivant și educativ, fără să devină plictisitoare.

5. Eddie The Eagle (2015):

Eddie the Eagle este un film cu adevărat energic și plin de inspirație, perfect pentru a fi savurat în familie! Cu o poveste captivantă bazată pe evenimente reale, acest film din 2015 reușește să îmbine elementele de comedie, dramă și acțiune într-un mod care îl face atrăgător pentru toate vârstele, inclusiv pentru cei mici.

Unul dintre aspectele remarcabile ale filmului este personajul principal, Eddie Edwards. Eddie este un personaj plin de ambiție și curaj, care își urmează visul de a deveni săritor cu schiurile la Jocurile Olimpice de iarnă, chiar dacă toată lumea pare să-l descurajeze. Această poveste de perseverență și originalitate îi învață pe cei mici că orice este posibil atunci când ai curajul să-ți urmezi pasiunea.

Eddie the Eagle oferă o perspectivă amuzantă și plină de căldură asupra ideii că nu contează cât de neconvențională pare calea către succes, ci că fiecare reușită are nevoie de determinare și dorință. Acest mesaj de încurajare este esențial pentru copiii care își descoperă pasiunile și se confruntă cu obstacole.

Filmele despre schi pentru copii nu sunt doar o sursă de distracție, ci și o modalitate minunată de a transmite valori importante și de a inspira micuții să exploreze minunata lume a sporturilor de iarnă. Prin intermediul acestor filme, schiul devine nu doar o activitate fizică, ci și o experiență memorabilă și educativă pentru cei mici. Află care este vârsta ideală pentru copii să înceapă ski-ul!

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.