100% activități în aer liber la mare sau în Deltă

Navigare articol

Surprinde-ți copilul cu o vacanță binemeritată! I-ar plăcea o tabără plină de activități la mare ori în Deltă? Superdistracție, prilej de a învăța lucruri noi și de a-și dezvolta abilitățiile.

Haideți acum să vedem împreună ce activități presupune organizarea unei tabere pentru copii din perspectiva WindDiscovery.

⦿ Cele mai tari activități într-o tabără la mare sau în Delta Dunării

Dacă ar fi să spunem din start ce poți remarca la activitățile desfășurate în cadrul taberelor WindDiscovery, acel lucru ar fi chiar motto-ul nostru, și anume, „învățarea prin fascinație”.

Copiii și părinții totodată sunt atrași de programul oferit, care, pe lângă obiectivele clare, cunoscute încă de la început, este presărat ici și colo de varii activități extrem de tentante: cum să facă focul, cum să ridice un adăpost, cum să facă noduri simple și complexe, cum să ofere primul ajutor etc..

⦿ Excursii și drumeții propuse dar și personalizate la cerere

Cursuri de înot 

Copii innotand in apă

De cursurile de înot se ocupă Alexandru Ghica, fondatorul WindDiscovery, un om cu o experiență de peste 17 ani în postura de profesor și antrenor. Fost sportiv de performanță, Alexandru Ghica, este multiplu Campion Național de Triatlon – probele de înot, ciclism și atletism.

Plecând de la elemente atât de necesare de siguranță, pană la aspectele mai complicate de stil, înotul este prezentat celor mici și celor mari într-o manieră atrăgătoare, fascinantă.

Pentru că nimic nu este impus, iar copiii sunt atrași prin joc și joacă, lucrurile au mers de fiecare dată bine. Chiar dacă unii copii sunt mai reticenți la început, pe parcurs crește dorința lor de a sta în apă și de a învăța să înoate.

Jocuri în aer liber

Noi oricum punem accentul pe jocurile în aer liber, însă, în această perioadă cu atat mai mult ne vom axa pe această abordare.

De la jogging la concursuri amuzante pentru copii (câștigătorii capătă urale, iar echipa adversă respect), de la jocuri pentru dezvoltarea unor abilități personalizate, propuse de noi ori de copii, până la activități spontane în funcție de specificul locului, ne dorim și încurajăm petrecerea timpului în natură de către copii.

Ce obiective avem pentru taberele noastre de vară din această perioadă?

Organizăm tabere cu drag având tematici diverse și ne mândrim cu asta pentru că am avut mereu un feedback pozitiv din partea copiilor și părinților, și a adulților participanți. 

Avem o echipă bine pregatită, care va transmite copiilor cu entusiazm cunoștințele specifice fiecărei tabere, aceștia fiind alături de ei pe parcursul întregii aventuri. Dezvoltarea copiilor se află în centrul atenției noastre.

⦿ Sport și mișcare, înot și bună dispoziție

Noi ne stabilim încă de la început, atunci când începem organizarea unei tabere, obiectivele generale și specifice, dar, odată cu înscrierea copiilor, acceptăm și propuneri ale copiilor și părinților, așadar putem personaliza la cerere diverse activități. 

Spre exemplu, în tabăra din Delta Dunării, avem pregătite drumeții, program de echitație, diverse excursii prin împrejurimi, etc. Dar, dacă există interes pentru un anumit obiectiv, putem sa încercăm să-l prindem în program, atâta timp cât este în avantajul grupului.

Explorăm ecosistemul și ne bucurăm de natură

Echipament drumetii tabara de vara la munte

Delta Dunării și Marea Neagră sunt locuri fermecate, unde natura nu încetează să ne uimească. 

Delta Dunării este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind evaluată ca rezervație a biosferei, un uriaș labirint de canale și lacuri, având de altfel una dintre cele mai mari biodiversități de pe planetă. Ecosistemul Deltei Dunării are peste 3.000 Kmp, cu peste 30 de habitate protejate la nivel european. 

Flora și fauna prezintă o diversitate de neînchipuit pentru o asemenea suprafață.

Pentru entuziaști, acesta este un motiv unic de admirație și un spectacol deosebit, ca să nu mai vorbim de starea de relaxare care ți-o conferă aceste locuri unice. 

Noi folosim acest prilej și pentru a le insufla copiilor respect pentru mediul înconjurător, prin diverse jocuri de cunoaștere, distractive îndeosebi pentru că de regulă ele sunt spontane.

Plimbări cu bicicleta

Pentru a vedea împrejurimile și a ne bucura de petrecerea timpului în natură, facem excursii, drumeții și plimbări cu bicicleta. Această activitate i-a atras dintotdeauna pe copii. 

Și, fie vorba între noi, în această perioadă, faptul că putem să-i ținem afară cât mai mult este motiv de mulțumire și pentru noi. Căci, până la urmă, acesta este scopul – să petrecem cât mai mult timp în natură, să ne bucurăm de vară, de soare, să respirăm aer curat.

Plimbări cu barca pe canalele Dunării

Unul dintre principalele puncte de atracție ale acestei tabere este reprezentat firește de Dunăre, de aceea plimbările cu barca pe canalele Dunării sunt prilej de bucurie pentru participanți. 

Aceste plimbări sunt motive suplimentare să admirăm rezervația Deltei Dunării, să vedem flora și fauna pestriță a zonei. 

Copiii și adulții deopotrivă sunt uimiți de fauna bogată pe care o întâlnim și mărturisim că și noi suntem la fel de bucuroși de aceste plimbări, descoperind de fiecare dată lucruri inedite, încântătoare.

⦿ Dezvoltăm gustul copiilor pentru pește

Un obiectiv important al nostru pentru aceste ieșiri în natură este și acela de a ne bucura din plin de ceea ce ne oferă locurile pe care le străbatem. 

Dacă suntem în Deltă sau la mare, nu putem sa trecem peste pește. Pentru pasionați există mereu bucuria degustării, iar pentru cei încă reticenți, o potențială pasiune culinară pe care încercăm să le-o insuflăm. 

Cu atâția iubitori de pește în jur, cu siguranță șansele noastre de reușită sunt mari.

⦿ Jocuri de tabără ca elemente de dezvoltare personală

Pentru cei mai mulți copii, jocurile de tabără reprezintă un bun prilej de socializare, de asimilare a unor lucruri noi, creând premisele pentru învățare și contribuind la dezvoltarea personală a acestora. 

Apoi, jocurile sunt partea cea mai plăcută, ele dând practic farmecul unei tabere reușite. 

 

 

Copiii care participă la taberele WindDiscovery se pot bucura în cadrul fiecărei activități de jocuri creative care să le îmbunătățescă simțurile, să le dezvolte intuiția și îndemânarea. 

În fapt, jocurile sunt cele care te apropie de copii și cele care le oferă acestora amintirile cele mai frumoase, de neuitat. 

Un aspect demn de luat în seamă este și acela că, în taberele WindDiscovery copiii pot veni cu propuneri de jocuri pentru petrecerea timpului liber, momente în care se pot exprima în voie.

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.