Ce activități specifice desfășurăm într-o tabară pentru adolescenți?

Navigare articol

În taberele organizate de echipa Wind Discovery se pune accentul pe activitățile specifice adolescenților sub 18 ani, care cresc abilitățile fizice și psihice ale acestora. Realizăm tabere adolescenți în diferite domenii: MountainBike, supraviețuire și ecologie, înot, escaladă, orientare turistică și schi. Diferența dintre tabere adolescenți și tabere copii este dată de nivelul și intensitatea activităților. În tabăra de bicicletă dificultatea traseelor caracterizată prin lungime, diferență de nivel, precum și tehnicile abordate face diferența între cei mici și cei mari. Cunoștințele de bază sunt însușite de către toți participanții taberei pentru siguranța și plăcerea de a fi pe bicicletă în natură. În tabără cei mici nu sunt supuși unui efort fizic intens și activitățile în aer liber le captează atenția fiind implicați în descoperirea naturii și a fenomenelor acesteia. 

Taberele organizate cuprind activități adolescenți care dezvoltă abilitățile de comunicare, încrederea în sine, depășirea limitelor, simțul competitiv, descoperirea noilor pasiuni, conservarea mediului, respectul reciproc, toate acestea se manifestă atunci când tinerii pedalează o pantă abruptă, cuceresc un vârf de munte, realizează adăposturi durabile, înoată în spații deschise, se orientează cu busola și găsesc comorile ascunse în natură. Creativitatea, exercițiul și înțelegerea vor conduce la pricepere, descoperire dar și depășirea limitelor.

⦿ Mai vor adolescenții să frecventeze taberele organizate?

Răspundem la această întrebare cu zâmbetul pe buze, ne întâlnim des cu situația în care tinerii ne însoțesc în tabere pentru adolescenți consecutive. Fiecare tabără are un alt specific, fiind diferită de cea din urmă prin activitățile desfășurate, locurile noi în care sunt taberele organizate, precum si noii colegi. Tinerii sunt foarte încântați de experiențele trăite alături de echipa Wind Discovery și entuziaști în descoperirea noilor provocări prezente în fiecare tabără. Ce poate fi mai frumos decât trecerea de la cățărat și drumeții pe munte, la pedalat pe Colinele Transilvaniei, iar apoi la campare și supraviețuire în munții Cindrel, toate aceste tabere i-au încântat și stimulat pe adolescenți.

Mulți adolescenți ne însoțesc în tabere an de an, de la vârste fragede până la 18 ani, aceștia așteaptă nerăbdători să vadă noutățile taberelor, ne place să dezvoltăm proiecte noi în fiecare sezon. Secretul nostru este încrederea pe care o insuflăm adolescenților prin fiecare activitate, aceștia devenind mai intuitivi, responsabili și curajoși.    

Bucuria de a experimenta, energia prezentă în activități, cunoștințele acumulate, prieteniile legate sunt doar câteva dintre motivele care îi determină pe adolescenți să ne însoțească de la an la an.

Adolescent in drumetie

⦿ Importanța activităților sportive și în aer liber pentru digital teenagers

În zilele noastre adolescenții sunt absorbiți de era tehnologică, acum mai mult ca niciodată lumea virtuală este mult mai captivantă decât realitatea.  În tabere pentru adolescenți sportul și activitățile în aer liber vor deschide apetitul tinerilor pentru aventură și afirmare.

Taberele orgaizate de echipa Wind Discovery cuprind următoarele activități adolescenți:

Ski 

Iarna este momentul potrivit pentru tineri să schize. Pe lângă faptul că aceștia își vor crește sistemul imunitar, vor face sport și se vor bucura de aerul curat de munte. Instructorii îi vor învăța prin cea mai nouă metodă de predare cum să schieze în siguranță dar și la cote maxime, simțind plăcerea acestui sport.

Bicicleta în diverse zone de relief

Prin taberele de bicicletă acoperim zone întinse din Rezervațiile Naturale iar sub formă de cicloturism pedalăm în cele mai frumoase sate din Romania, de exemplu Țara Hațegului, Țara Dornelor. Pedalând facem o incursiune în timp și vedem România din altă perspectivă. Potecile de Mountain Bike ne țin conectați cu flora și fauna, iar când facem incursiuni în zone istorice privim lumea într-o simplitate interesantă. Mersul pe bicicletă dezoltă abilități psihomotrice, iar copiii s-au dovedit intuitivi, asumați, determinați și curajoși.

Drumeții montane 

Respirăm aerul pădurilor, ne scăldăm în apele râurilor de munte și vedem România de sus. Mereu am avut impresia că mersul și exploratul naturii ne integrează încet, astfel fiind părtași la marele ciclu al existenței. Învățăm despre floră și faună, despre zonele de relief și importanța lor. La ora de știință le povestim copiilor despre importanța biodiversității în ecosistem și îi facem conștienți de rolul nostru pe Pământ.

Supraviețuire 

Taberele de supraviețuire sunt unice în România, astfel copiii sunt instruiți să facă față unei situații reale de supraviețuire. Orientarea, construirea de adăposturi, procurarea apei potabile și a hranei, realizarea diferitelor tipuri de focuri precum și învățarea metodelor de semnalizare sunt activitățile reprezentative acestei tabere. Toate acestea vor stimula creativitatea, încrederea dar și importanța alegerilor și asumarea acestora.

Orientare turistică cu busola

Este vorba despre un joc prin care copiii învață să se orienteze cu ajutorul busolei având coordonatele spațiale. Posturile ascunse în pădure și dezvăluite de copii creează frumusețea spectacolului și a concursului. Totul se face contra timp și copiii învață să lucreze în echipă.

⦿ Ne agățăm de copilărie sau forțăm trecerea adolescenților la maturitate

În urma experiențelor noastre ca instructori în taberele Wind Discovery putem spune cu bucurie că maturizarea adolescenților este evidentă de la o tabără la alta. Fiecare activitate este un pas care îmbunătățeste aptitudinile fizice și psihice, copiii cresc cu fiecare tabără devenind încrezători și siguri de propriile puteri. În taberele pentru adolescenți maturitatea este cultivată progresiv prin înțelegere și dorință, fiind dovada procesului de învățare.

Noi credem că fiecare etapă a vieții trebuie petrecută la momentul cuvenit, având particularitățile și frumusețile ei. Încercăm să oferim copiilor o parte din adolescență și adolescenților o parte din copilărie.

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.