Aștepți cu nerăbdare iarna pentru a merge în tabăra de ski?

Navigare articol

Pentru montaniarzi, venirea iernii este o binecuvântare, mulți profitând de acest sezon pentru a se relaxa în taberele de ski.

O incursiune iarna la munte înseamnă un motiv în plus de relaxare dar și o ocazie unică de a descoperi muntele într-o altă ipostază. Spre deosebire de taberele de vară, cele de iarnă oferă posibilitatea desfășurării unor activități specifice, imposibil de realizat în alt anotimp.

În taberele pentru copii organizate de Wind Discovery , cei mici vor găsi o varietate de activități potrivite vârstei și intereselor.

⦿ Ce activități întâlnim în taberele de ski Wind Discovery?

Schiul la Wind Discovery este deja de tradiție, astfel încât mulți dintre cei ce au petrecut într-o tabără de-a noastră se reîntorc mai devreme sau mai târziu.

Din punct de vedere al organizării, planificăm activități caracteristice taberei, dar nu uităm niciodată jocurile distractive și educative, axându-ne îndeosebi pe latura de dezvoltare personală.

Principala noastră preocupare în taberele de ski este aceea de a-i iniția pe copii în acest minunat sport de iarnă. Activitățile legate de această latură formativă sunt planificate minuțios, partea de siguranță fiind întotdeauna în prim-planul preocupărilor noastre.

Înainte de orice tabără organizată de noi, oferim informații utile despre destinație, despre activitățile ce urmează să le derulăm.

⦿ Inițierea și perfecționarea sportului de iarna schi în România și în străinătate

Wind Discovery a organizat de-a lungul vremii tabere de ski în România dar și în străinătate. În România am avut experiențe frumoase la Sinaia, Azuga, Predeal, Poaiana Brașov, iar în afară în Austria. Pârtiile de la Azuga, de exemplu, oferă posibilități de inițiere pentru toate categoriile de vârstă, începând de la preșcolari până la cele mai înaintate vârste.

În fiecare tabără organizată de noi punem accentul pe educația copiilor luând în considerare multe aspecte legate de aceasta, îndeosebi partea de grijă față de igiena personală, respect pentru cei din jur, adaptare la viața de grup.

În orice ipostază, schiul nu se poate practica fără măsuri de siguranță și protecție. Orice școală de schi care se respectă cunoaște aceste aspecte și le ia în considerare. Avem din fericire monitori profesioniști cu experiență bogată și mai ales – cu dragoste pentru lucrul cu copiii.

Chiar dacă nu mizăm de la început pe dezvoltarea capacităților fizice, ne interesează mai ales capacitatea de învățare a fiecărui participant în parte, pentru că, în definitiv, fiecare individ e unic și trebuie să știi tu, ca responsabil, cum să-i găsești ritmul. Sigur că există și temeri în această activitate, lucrul în echipă însă ajută de fiecare dată, cei mici fiind impulsionați să învețe prin imitare și preluare, atât de la monitori cât și de la colegi de-ai lor.

Cei mici sunt atent monitorizați, ei având un altfel de program, mult mai protectiv. Din acest motiv la taberele de ski pentru preșcolari alocăm un monitor la 4-5 copii.

În practică, inițierea într-ale schiului începe prin lecții de acomodare cu clăparii, apoi de poziție a schiurilor, de ocolire a unor obstacole minore și de asigurare la cădere.

Înainte de orice lecție, fie ea de inițiere ori de perfecționare facem pregătirea organismului pentru efort. Primele lecții se realizează pe teren plat, cu învățarea regulilor de bază, nu doar la nivel teoretic, ci mai mult practic, îndeosebi la cei mici.

Următoarele lecții le petrecem pe pârtii cu alunecare fără efort, dar cu limitare a vitezei. Apoi, ușor – ușor, deprindem diverse aspecte ale ski-ului, învățăm să folosim bețele, învățăm să ocolim diverse obstacole, învățăm să executăm opriri.

Cu cât înaintăm în lecții, exercițiile devin mai ușor de asimilat. Nimeni nu este lăsat în urmă, și până nu asimilează toată lumea corect un exercițiu, nu trecem mai departe.

De fapt, primele noastre lecții pe care le oferim copiilor se leagă de necesitatea de a respecta muntele și de a nu scăpa din atenție siguranța proprie. Skiul este o activitate care te poate ajuta să înțelegi mai bine natura, să te împrietenești cu muntele și să-i cunoști tainele. Alunecarea pe schiuri nu este doar relaxantă, îți dă încredere și totodată te face mai atent.

⦿ Hai cu noi la săniuș și tubing!

Mulți dintre cei ce preferă muntele iarna caută să practice și alte activități, nu doar ski. Printre cele mai îndrăgite îndeletniciri din taberele noastre de iarnă pentru copii se numără săniușul și tubingul. Alunecarea cu săniuța pe părtii special amenajate este una deosebit de relaxantă, fie că e vorba de copii ori adulți.

Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu termenul de tubing, le spunem ca acestea sunt niște inele gonflabile care aluneca foarte bine pe zăpadă oferind distracție maximă celor ce-l practică.

Atât pentru săniuș cât și pentru tubing, avem lecții de inițiere, pentru ca înainte de orice distracție trebuie să avem în vedere siguranța celor mici.

⦿ Drumeții montane în sezonul de iarnă

Drumetii

Deși multe trasee sunt închise pe timp de iarnă, există unele speciale numai bune pentru acest sezon.

Traseele montane potrivite sezonului de iarnă oferă celor ce aleg această cale de a petrecere timpul posibilitatea să descopere iarna într-o altă ipostază. Strălucirea cristalelor de gheață, mirosul bradului, peisajele de-a dreptul feerice, toate acestea dar și multe altele fac din sezonul alb un obiectiv pentru mulți dintre cei ce caută relaxarea în această perioadă a anului.

Firește că noi la Wind Discovery nu alegem trasee montane aventuroase în această perioadă, pentru ca aventura nu face casă bună cu siguranța la munte pe timp de iarnă.

Însă, în taberele noastre avem în vedere și drumețiile ușoare menite să-i apropie pe copii de munte, de natură. Instructorii noștri știu că motivația vine întotdeauna din interior, iar interiorul poate fi modelat în primul rând oferindu-i frumos.

Folosim de fiecare dată echipament adecvat pentru drumețiile de iarnă, alegem trasee ușoare, accesibile, astfel încât să ne putem bucura în voie de peisaje. Albul pur al zăpezii este întotdeauna motiv de armonie și contopire cu liniștea din jur și îți induce o stare de beatitudine, extrem de relaxantă.

⦿ Seri de cinema relaxante

După o zi petrecută pe pârtie, de fiecare dată seara încercăm să ne încărcăm bateriile pentru a doua zi. Printre cele mai plăcute activități preferate de copiii de toate vârstele sunt serile de cinema. Urmărirea unui film este întotdeauna o activitate relaxantă după o zi obositoare.

Cui nu-i face plăcere un film bun urmărit la căldură, cu o ceașcă de ceai în mână, după o zi petrecută în frig? Filmul de altfel este recomandat și de specialiștii în educație ca metodă de conectare cu cei mici.

Din observațiile noastre de-a lungul timpului reiese că cei mici se apropie foarte mult în timpul acestor seri relaxante, vizionând un film la căldură, într-o seară friguroasă de iarnă.

⦿ Fără jocuri de tabără nu se poate

Copil jucanduse cu zapada

Avem în atenție în orice program, să desfășurăm diverse jocuri și activități distractive. Pentru copii, jocurile și activitățile recreative sunt motiv de relaxare, iar pentru noi o metodă subtilă de predare a unor deprinderi avute în plan.

Copiii învață cu mai multă ușurință atunci când lucrurile le sunt prezentate într-o manieră distractivă, prin joc. Spre exemplu, la tabăra de ski din Austria ne dezvoltăm inclusiv abilitățile de comunicare în engleză ori germană, după caz.

Chiar dacă ceea ce organizăm noi în Austria nu este propriu-zis o tabără de engleză, totuși, pe lângă lecțiile de ski, ne familiarizăm și cu limba engleză, cu limba germană, chiar și cu limba franceză, fiecare în funcție de nivel, de abilități și de aplecări.

Pentru iubitorii de munte, indiferent de alegerile ce urmează să le facă pentru sezonul de iarnă, fie că aleg un weekend family ori o tabără de schi, există întotdeauna motiv de mare bucurie în anotimpul alb.

Găsiți pe platforma noastră descrierile locurilor unde am organizat tabere în trecut. Puteți să vă delectați în secțiunea de galerie foto cu imagini frumoase de la Poiana Brașov, de la Sinaia, de la lecțiile de ski de la Predeal, de pe pârtiile cu diverse grade de dificultate de la Azuga, ori cu peisajele de vis de la taberele de ski din Austria.

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.