Cum asiguri siguranța copilului tău într-o tabără de ski?

Navigare articol

Skiul este unul dintre cele mai frumoase și antrenante sporturi pe care le poți practica. Acesta îți oferă o senzație unică în momentul coborârii, îți asigură doza zilnică de efort fizic și este unul dintre puținele sporturi care îți permit să te bucuri din plin de cadrele naturale din jurul tău.

Din fericire, în România există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de ski, țara noastră având sute de pârtii interesante care te introduc în lumea magică a iernii.

Ceea ce este greu însă, este începutul. Foarte mulți dintre adulții care nu au schiat niciodată se tem de riscurile pe care le implică acest sport, iar teama se răsfrânge și asupra copiilor. Am putea spune că este pe bună dreptate. Până la urmă, skiul este un sport destul de periculos iar accidentele se întâmplă.

Asta nu înseamnă că nu se poate skia fără riscuri. Taberele de ski pentru copii sunt organizate, de regulă, cu siguranța celor mici pe prim plan și nu aduc altceva decât o mulțime de avantaje.

⦿ De ce să îți trimiți copilul într-o tabără de ski?

Există numeroase motive. În primul rând, prichindelul tău se va întoarce cu noi abilități de socializare și cu o incredibilă doză de distracție pe care a obținut-o în urma sesiunilor de alunecare pe zăpadă. În al doilea rând, skiul este un sport care poate îmbunătăți sănătatea inimii și ajută corpul să se mențină în formă.

Cum te asiguri că atâta vreme cât este în tabără copilul este în siguranță?

Înainte de a-ți trimite copilul într-o tabără trebuie, într-adevăr, să acorzi puțină atenție detaliilor, iar unul dintre cele mai importante detalii este siguranța. Iată, așadar, câteva sfaturi utile:

1. Alege o pârtie sigură, cât mai bine dotată, care să ofere o mulțime de elemente de protecție. În general, pentru taberele de ski sunt folosite pârtii pentru începători. Acestea trebuie să fie cât mai largi, să fie amenajate corespunzător (fără pietre, cu elemente deprotecție montate pe stâlpi și pe copacii din imediata apropiere a pârtiei și cu o iluminare foarte bună noaptea) și să fie cât mai drepte.

Partie de Noapte Luminata

2. Învață-ți copilul principalele reguli pe care trebuie să le respecte. Este adevărat că acestea vor fi evidențiate și de către organizatorii taberei, însă dacă vrei ca totul să decurgă normal, este bine să îl înveți încă de acasă ce trebuie să facă. Printre lucrurile pecare trebuie să le știe se numără și următoarele:

 • Nu trebuie să treacă niciodată peste etapa de încălzire. Lipsa încălzirii duce adeseori la accidente;
 • Trebuie să își verifice cu atenție echipamentul înainte de a porni pe pârtie;
 • Nu trebuie să folosească skiurile sau placa atunci când este obosit;
 • Trebuie să știe regulile de conduită pe pârtie. Pentru o siguranță cât mai mare pe pârtii există o serie de reguli care se aplică pe toate pârtiile din țară și din lume. Una dintre reguli implică respectul față de ceilalți. De asemenea, respectul față de semne sau marcaje, dacă acestea există, este extrem de important;
 • Trebuie să aibă un echipament de bună calitate. Echipamentul trebuie să fie impermeabil și călduros. De asemenea, trebuie să absoarbă eventualele șocuri survenite în urma accidentelor. Nu trebuie să lipsească mănușile de calitate, casca de protecție sau ochelarii. În general, un echipament de ski poate fi destul decostisitor, însă pentru siguranța celui mic merită tot efortul financiar;
3. Tine cont de toate lucrurile mărunte!
 • Alege tabere de iarnă unde instructorii lucrează cu maxim 7 copii. Numărul optim este de 4 copii, deoarece li se poate acorda suficientă atenție;
 • Încercă să urmărești modul în care monitorul relaționează cu copiii care sunt deja în tabere;
 • Asigură-te că prichindelul tău nu este pus să schieze pe pârtii foarte dificile și nu folosește instalații de ski până în momentul în care nivelul său de pregătire este unul adecvat.
 • Verifică starea vremii înainte de tabără. Este bine să îți trimiți copilul în tabără atunci când starea vremii este cât se poate de bună;
 • Informează-te în legătură cu ceea ce va mânca copilul și cu locul în care va dormi. De multe ori, pericolele nu sunt pe pârtie, ci în bucătărie sau în dormitor. Mâncarea trebuie să fie proaspătă iar locurile de cazare curate și călduroase.
4. Alege un organizator de tabere în care poți avea încredere. Este foarte important ca organizatorii să fie focusați pe siguranța celor mici. Monitorii de ski trebuie să aibă o experiență vastă și să cunoască toate regulile de siguranță de pe pârtie pentru a putea preveni eventualele accidente.
Întregul proces de pregătire și de monitorizare a participanților în tabără este bine să fie gândit cu atenție, deoarece o simplă explicație neclară poate duce la accidentări. Monitorul de ski trebuie să respecte următoarele reguli:
 • Să respecte o metodologie cât mai clară de predare a sportului;
 • Să predea toate procedeele tehnice prin care este vizată siguranța;
 • Să se acorde suficientă atenție fiecărui mic skior.
În echipa Wind Discovery respectăm toate regulile! Avem experiența necesară pentru a lucra cu copii și pentru a-i forma și aduce în fiecare acea doză incredibilă de distracție care îi entuziasmează și îi motivează!
Punem un mare accent pe siguranță, motiv pentru care toți cei care lucrează cu noi sunt foarte bine pregătiți. Nu ne axăm, în schimb pe competitivitate, ci mai degrabă pe colaborare și pe ideea de echipă. Este foarte important ca prichindelul tău să se simtă în elementul lui în tabără și să nu simtă ieșirile pe pârtie ca pe o obligație, ci ca pe o reală plăcere.
Nu ezita să ne contactezi!

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.