Ce face ca taberele Wind Discovery să fie speciale?

Navigare articol

Taberele sunt considerate un loc de relaxare pentru copii, un loc în care aceștia să uite de școală și să se distreze. Noi credem că taberele sunt mult mai mult de-atât.

 

 

„Adevărata mea educaţie s-a petrecut în timpul vacanţelor”

– Osbert Sitwell –

 

 

 

⦿ Ce aduce Wind Discovery nou în zona taberelor din România?

Într-o epocă în care suntem sufocaţi de mii de metode de parenting, de dezvolare personală, de reţete de învăţare rapidă şi, dacă se poate fără efort prea mare, ne luăm un răgaz pentru a-i învăţa pe copii lucruri din universul cotidian.

Pentru noi, taberele nu sunt doar o simplă distracție. În tabere continuăm formarea copiilor. Perioada de vacanţă și de relaxare este foarte porivită pentru însuşirea unor abilităţi noi, pentru descoperirea unor noi pasiuni.

Eliberaţi de presiunea temelor, a notelor, a testelor şi a evaluărilor de tot felul, copiii vin în tabere cu mintea proaspătă, cu dorinţa de a descoperi şi explora, de a învăţa lucruri care le vor fi utile pentru toată viaţă. Considerăm că este siuaţia optimă pentru a se dezvolta.

Tabere pentru copii organizate de Wind Discovery

Îi învățăm pe copii să admire natura, să acorde atenţie ficărui detaliu în parte, fie că vorbim de coborâri spectaculoase pe bicicletă sau pe schiuri, de desen sau comunicare cu ceilalţi. 

Relaţionarea cu ceilalţi copii şi cu coordonatorii, implicarea în activităţile şi în sarcinile zilnice, responsabilizarea se fac „la cald”, în multitudinea de situaţii car pot apărea în fiecare zi. Copiii devin mai implicaţi, mai încrezători, mai autonomi pe zi ce trece.

⦿ Conceptul

Suntem adepţii unor metode pedagogice care să stimuleze propriile resurse ale copiilor, „zdruncinăm” puţin zona de confort, ieşim din sfera de comoditate. Rezultatele sunt pe măsură: copii şi părinţi uluiţi de schimbările petrecute în câteva zile.

De exemplu, un copil poate trece de la un stil de viaţă sedentar, la unul mult mai activ, în urma click-ului produs în tabără.

⦿ Nu încurajăm competitivitatea

Propunem un mediu necompetitiv, nu facem concursuri, nu acordăm diplome. „Competiţia” este cu sine însuşi, fiecare copil este încurajat să îşi descopere potenţialul, să îşi dezvolte resursele şi încrederea în sine sau să se exprime creativ. Încurajăm copiii să lucreze în echipă, să fie atenţi la nevoile celorlalţi.

Copiii se distreaza in tabara Wind Discovery

Competiţia în tabără scade stima de sine, într-un concurs doar câtiva câştigă. Pe de altă parte, suprapremierea, recompensa continuă, pentru orice ( de ex. buline roşii, diplome, premii etc.) duc la scăderea capacităţii de autoevaluare a copiilor. În cazul sportului, este necesară distincţia dintre performanţa şi agrement, întreţinere.

În tabără, competiţia poate fi, cum afirmă Alfie Kohn, o reţetă pentru ostilitate, astfel încât avem grijă să nu stimulăm copiii în această direcţie.

⦿ Îmbinăm activităţile sportive cu cele creative și artistice

Activităţile pe care le propunem stimulează atât corpul cât şi mintea. Emoţiile sunt transpuse în zona creativă, prin atelierele de artă.

În microuniversul constituit de tabără, suntem atenţi, 24 de ore din 24 la toate trăirile copiilor. Aceasta este metoda-filozofia Wind Discovery: copiii cresc, se dezvoltă pe toate planurile şi noi creştem odată cu ei.

Copiii picteaza in tabara

De exemplu, într-o tabără de vară, în Grecia, unde facem cursuri de înot în ape deschise şi coborâm munții cu mounain bike-urile, completăm programul zilei cu cursuri şi ateliere despre arta greacă.

⦿ We practice what we preach!

Degeaba ii spui copilului să fie ordonat, dacă tu mereu lași lucrurile în dezordine. Degeaba îi spui copilului să nu fumeze dacă o faci cu țigara în gură.

La Wind Discovery, considerăm că trebuie să fim un exemplu pentru copii, în tot ceea ce facem împreună, nu doar să le vorbim despre diverse situaţii sau activităţi.

⦿ Echipa şi experienţa

O bună pregătire profesională a echipei asigură un climat optim pentru dezvolarea copiilor. Deşi nu ne adresăm sportivilor de performanţă, oferim claritate şi precizie.

Competenţa profesională a membrilor echipei este esenţială pentru formarea copiilor. Nu credem în „calificarea la locul de  muncă”.

Echipa Wind Discovery este formată din profesionişti cu experienţă de peste 15 ani în educaţia şi formarea copiilor şi adulţilor precum Doina Anghel și este coordonată de un campion naţional la triatlon age group, Alexandru Ghica.

Dacă ești dornic de o experiență de neuitat, înscrie-te într-una dintre taberele noastre pentru copii și alătură-te și tu echipei Wind Discovery!

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.