Destinații bune pentru schiat împreună cu copiii

Navigare articol

Avantajele unei tabere de iarnă pentru copii sunt cât se poate de evidente. Prichindeii care participă la o astfel de tabără își însușesc o mulțime de cunoștințe noi și își dezvoltă capacitatea de a socializa și de a face față provocărilor. O tabără de iarnă, îndeosebi una de ski, poate să însemne distracție, adrenalină, sport și multe momente memorabile.

Alături de toate aceste avantaje însă, vin și o serie de riscuri. Skiul este un sport periculoscare dacă nu este practicat cu atenție se poate lăsă cu accidentări și probleme. Nu vom vorbi despre siguranță deoarece avem un articol destinat exclusiv acestui aspect( vezi articolul ). Vom vorbi, însă, despre cele mai bune destinații pentru copiii care vor să participe în tabere sigure, din care să se întoarcă cu amintiri deosebite.

 

⦿ Care sunt cele mai bune destinații pentru schiat împreună cu copiii?

În principiu, o pârtie potrivită pentru copii trebuie să respecte o serie de reguli:

  • Să aibă un grad mic de înclinare, în așa fel încât debutanții să fie în deplină siguranță. Oriunde în lume ai merge la ski cu cei mici, este bine să urmărești pârtiile albastre. Acestea sunt destinate debutanților;
  • Să fie bine întreținute;
  • Să ofere posibilitatea de evoluție. Orice copil va dori din ce în ce mai mult, mai ales dacă are un instructor bun care îi oferă toate informațiile necesare pentru a schia însiguranță. Tocmai de aceea, este nevoie de pârtii din ce în ce mai solicitante și mai interesante.
Aceste reguli se aplică peste tot în lume, indiferent că mergi cu copiii la ski în România, Austria sau Elveția. Nu trebuie să mergi foarte departe, însă. La o distanță mică de București există câteva pârtii extrem de bine puse la punct, în care se organizeaza frecvent taberele de ski WindDiscovery și care respectă toate criteriile de siguranță pe care ți le-ai dori. Cele mai populare destinații pe care le găsești aproape de casă sunt următoarele:
1. Azuga
Este o stațiune situată într-un cadru natural deosebit de frumos, la poalele munților Bucegi. Este ideală pentru vacanțele cu copiii și pentru taberele de ski, în condițiile în care are numeroase pârtii cu dificultate mică și medie. Cea mai lungă pârtie este Sorica, cu o lungime de 2100 de metri. Aceasta poate să asigure o doză uriașă de distracție în familie pentru toți iubitorii sportului alb. Azuga se remarcă și printr-un peisaj montan foarte frumos, o climă montană de tip subalpin și un fond piscicol generos. Situată la doar 152 de km de București, este destinația perfectă pentru o mică vacanță în mijlocul iernii.
Panorama Azuga
2. Sinaia
La fel de aproape de București, Sinaia este considerată a fi stațiunea cu cele mai bune și numeroase pârtii de ski din România. Aici poți descoperi 16 pârtii cu peste 16km amenajați. Majoritatea au o dificultate medie, însă pentru copiii care vin în taberele de ski pentru prima oară există și pârtii cu dificultate ușoară deservite de telecabine sau de telescaune. Pârtia Lăptici, spre exemplu, are o lungime de 1900 de metri pe care se poate aluneca în voie. Pe lângă pârtii, Sinaia este o stațiune care oferă și peisaje impresionante sau diverse variante de distracție pentru adulți și copii.
Panorama Sinaia
3. Predeal
Este o altă stațiune de pe Valea Prahovei ce se remarcă prin faptul că are zăpadă pentru o perioadă lungă de-a lungul iernii. Aflată la altitudinea de 1030-1110m, stațiunea se laudă cu zeci de pârtii destinate atât copiilor, cât și adulților.
Predeal Panorama
Toate stațiunile amintite au câteva lucruri în comun:
  • Sunt ușor accesibile din București;
  • Au pârtii destinate celor mici;
  • Au unități de cazare de cea mai bună calitate;
  • Sunt situate în cadre naturale de poveste;
  • Beneficiază de zăpadă de-a lungul întregii ierni.
Evident, există o mulțime de alte stațiuni în care se poate schia alături de cei mici, multe dintre ele în România, însă la Wind Discovery am ales stațiunile de pe Valea Prahovei pentru simplul fapt că ne oferă absolut toate avantajele de care avem nevoie.

⦿ Te așteptăm cu cel mic, așadar, la cele mai antrenante tabere de iarnă din România

Dacă stațiunile te-au convins, te așteptăm cu cel mic să te bucuri de ele. Avem antrenori foarte bine pregătiți și organizăm tabere de-a lungul întregii ierni pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. În taberele Wind Discovery se pune accentul atât pe siguranță, cât și pe distracție, așadar, toți copiii se vor întoarce cu amintiri de neuitat și cu o mulțime de skill-uri noi atunci când vine vorba despre sporturile de iarnă.

Aruncă o privire peste una dintre taberele noastre de ski din iarna aceasta și nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări.

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.