Obiceiuri ce vor strânge legătura dintre tine și copilul tău

Navigare articol

Ca orice relație, legătura dintre părinte și copil poate deveni mai strânsă cu câteva obiceiuri ce  pot fi ușor încorporate în rutina voastră zilnică. Ca sfat, nu încerca să faci totul de-odată. Încearcă să începi cu un obicei pe lună. Alege-l pe cel care îți place cel mai mult și începe chiar acum!

Navigare articol:

⦿ 1. Vorbiți despre ziua voastră

La fel ca ora mesei, ora de somn este o oportunitate grozavă pentru a vorbi cu micuțul tău despre ziua ce tocmai s-a încheiat.

Poți sa-i pui întrebări ce-l vor provoca să răspundă detaliat. Spre exemplu „Care a fost cea mai bună parte a zilei tale?” sau „Care a fost cel mai amuzant lucru ce ți s-a întamplat astăzi?”

Apoi asigura-te că vei vorbi și despre ziua ta, și vei împărtăși detalii la fel ca lucrul de care ești cel mai mândru că l-ai atins in ziua respectivă sau ce probleme ai și cum plănuiești să le rezolvi.

Spunându-i lucruri despre tine, îi arăți prichindelului că îl apreciezi ca persoană și te simți apropiată de el astfel încât să ai încredere în dânsul.

Asta va strânge legătura dintre voi și îi va demonstra că este important pentru tine.

⦿ 2. Jucați-vă împreună

Una dintre cele mai bune căi de a strânge legătura dintre tine și copilul tău este de a vă distra împreună. Ieșiți afară și mergeți cu bicicletele sau bateți mingea în curtea casei.

De asemenea, puteți juca un joc de masă (fă-l să fie unul educativ precum activity sau mimă dacă vrei să-l determini să gândească pe parcursul acestuia) și încurajează-l să lucreze la abilitățile lui de a comunica cu oamenii și a avea bune maniere. Învață-l cum să câștige și cum să piardă în timp ce vă distrați.

Activitatea nu contează la fel de mult precum faptul că faceți ceva distractiv împreună. Gătiți, coaceți bunătăți sau urmăriți apoi comentați un film bun pentru copii.

Faceți ceva de care vă puteți bucura amândoi și conectați-vă așa cum ați face-o cu un bun prieten.

⦿ 3. Mâncați împreună

Mai multe cercetări au arătat că există o legătură între mesele regulate cu copiii și o probabilitate crescută de beneficii din punctul de vedere al dezvoltării.

Câteva exemple ar putea fi obiceiurile alimentare, puterea mentală, emoțională, abilitățile sociale, perfecționarea comportamentului și o mai bună performanță academică.

Mancati impreuna

Chiar dacă nu poți găsi timp pentru a lua cina împreună în fiecare seară, programează mese de familie, oricând poți, cât de des poți.

Dacă serile de weekend vin cu ore târzii la locul de muncă sau activități extracuriculare, încă poți găsi soluții precum luatul micului dejun sau al gustărilor împreună.

⦿ 4. Îmbrățișați-vă

Îmbrățișatul nu este doar o cale grozavă de a te conecta și a strânge legătura dintre tine și copilul tău. Cercetările au arătat că poate reduce șansele de a vă îmbolnăvi.

Deci lasă-ți copilul să știe cât de mult îl iubești cu o tonă de îmbrățișări pe parcursul zilei, și el va crește îmbrățișându-te la rândul lui!

⦿ 5. Cere respect, dar oferă același lucru în schimb

Copiii pot fi enervanți uneori și cu siguranță pot face greșeli. Dar părinții trebuie să țină cont de faptul că tratându-i cu respect este la fel de important ca pedepsirea lor.

Chiar dacă micuțu tău a făcut ceva ce te obligă să-l pedepsești, poți vorbi cu el într-o manieră calmă și iubitoare.

Țipatul sau folosirea pedepsei corporale au arătat nu doar că sunt mai puțin folositoare, dar ele pot dăuna relației cu copilul tău.

De asemenea, amintește-i prichindelului să spună „Mulțumesc” și „Te rog” și procedează la fel cu el.

Bunele maniere nu ar trebui folosite doar în afara casei- tratându-vă unul pe altul cu respect și politețuri nu vă va aduce mai aproape unul de altul, dar vă va face casa un loc mai plăcut de a trăi.

⦿ 6. Lasă-l să te ajute

Copiii iubesc în mod natural să fie folositori, iar când le dai treburi și responsabilități, le crești încrederea în ei și îi faci să se simtă prețioși.

Spune-le ce treabă minunată fac și cât de mult le apreciezi ajutorul. Nu doar că vă va aduce mai aproape unul de altul, dar îi va ajuta să crească oameni încrezători și buni ce iubesc să-i ajute pe ceilalți.

⦿ 7. Arată-i zilnic iubire

Făcând lucruri micuțe pentru a-i arăta cât îl iubești, precum scrierea și ascunderea unui bilețel în cutiuța cu mâncare sau oferindu-i toată atenția ta atunci când vorbește, poate face o diferență uriașă în calitatea relației dintre voi.

Arată-i zilnic cât de mult înseamnă pentru tine și vei face ceva pentru a strânge legătura dintre voi, făcând-o durabilă și de neclintit.

⦿ 8. Oferă-i independență

Copiii au nevoie să știe că părinții le vor fi mereu alături atunci când vor avea nevoie, dar trebuie să învețe și să se descurce și singuri. Nu doar pentru viitor, ci și pentru a se dezvolta ca individ.

De asemenea, mulți copii și adolescenți simt nevoia de a se descurca singuri. Nu încerca să o inhibi.

Nu sări imediat să-l ajuți să se ridice atunci când cade ci mai degrabă fii alături de el ca un support moral și motivează-l verbal să se ridice singur.

Fii acea voce din spatele minții lui care îi va spune toată viața “Poți să faci asta! Vei reuși! Ești puternic!” atunci când îi este greu sau când este pe puncul de a se da bătut.

Tabere pentru copii

Taberele sunt o oportunitate bună de a dezvolta independența unui copil, fără să îți faci griji că acesta va păți ceva. Cu Wind Discovery copilul tău va fi sub grija unei echipe extrem de implicată și dornică de a-i oferi cele mai frumoase experiențe.

Cultivăm gustul pentru aventură, explorare, curiozitate și descoperirea unor sporturi sau activităţi creative ce pot deveni pasiuni pentru întreaga viață. Propunem un mediu necompetitiv, nu facem concursuri, nu acordăm diplome. „Competiţia” este cu sine însuşi, fiecare copil este încurajat să îşi descopere potenţialul, să îşi dezvolte resursele şi încrederea în sine sau să se exprime creativ. Încurajăm copiii să lucreze în echipă, să fie atenţi la nevoile celorlalţi.

Dacă ești interesat să îi oferi copilului tău o experiență unică, te invităm să îl înschii într-una dintre taberele noastre pentru copii.

 

Categorii tabere copii

Articole recente

Aventura începe cu un click!

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.