Țineți-vă respirația, ajungem în Parcul Național Piatra Craiului.
Ne dorim, odată cu creearea acestui eveniment, să facem cunoscută filosofia noastră despre natură și conservarea ei, sensibilizarea copiilor la păstrarea și întreținerea unui loc viu, frumos și curat.
Masivul aparține Carpaților Meridionali și cea mai înaltă culme este Vîrful la Om sau Piscul Baciului 2238 m. Relieful este impresionant prin pereții calcaroși și rocile sedimentare, iar timpul a săpat milioane de ani la Prăpastiile Zărnești.
Vom vizita si Sanctuarul Urșilor, cunosctut ca cel mai etic sanctuar din lume, cu o suprafața de 70ha, un colț de rai pentru urșii maltratați.
Diversitatea florei și faunei reprezintă un reper important pentru iubitorii de munte adăpostind specii valoroase de interes național și internațional. O treime din animalele prezente în Europa sunt adăpostite în Parcul Național.
Traseele alese de ghizii noștrii montani sunt accesibile copiilor și pleacă chiar din pădurea din spatele cabanei. Avem o curte mare unde ne putem desfășura, iar focul de seară ne va încălzi obrajii.
În meniu vom avea bulzul frământat chiar de gazdă cu mămăligă la jar, ceaunul de oaie la pirostrii, dulcețurile de casa, ceaiul de dimineață din plante spontane, culese din pădure de gazda noastră .
Instructorii vor avea misiunea să invețe copiii noțiuni de supraviețuire, tipuri de focuri și utilitatea fiecăruia, iar în liniștea serii vor coace cartofi și nuci în jar. Fiertul oului în pet de plastic pe jar e ceva normal pentru noi. Vă vom învăța!
Învățăm să ne orientăm cu busola și harta. Concursul de orientare turistică va fi o joacă după asta.
Locul de cazare, Cabana Mont Crai este la poalele Munțiilor Patra Craiului în localitatea Tohanita lînga Zărnești.
Aici gazda noastră are o mică fermă de animale, vaci, oi, miei, găini, rațe și gâște. De toate are grijă un caine zurbagiu, Șheila, cam sperios 🙂