Tabere de iarna (ski) pt. copii în 2023 – 2024

Zăpadă, mișcare și amintiri pe viață!

Bucuria sezonului de iarnă o reprezintă muntele și zăpada. Pentru copii exploratori, cutezători și aventurieri! Împreună cu prof. Alexandru Ghica, copiii învață să skieze după metoda de predare franceză. Vacanța de iarnă e superbă la munte în taberele de ski Wind Discovery.

Sună-ne acum sau alege una dintre taberele de mai jos pentru a afla mai multe!

Echipa Wind Discovery organizează tabere de iarnă ski și snowboard pentru copii și părinți în diverse locații, atât naționale cât și internaționale.

În taberele noastre, copiii participă la cursuri de ski cu instructori profesioniști, pasionați, energici, atenți la nevoile copiilor.

Dacă vrei să îți trimiți copiii într-o super tabără de iarnă, nu ezita să ne contactezi! Dă click pe una dintre taberele de ski sau snowboard de mai jos și învață să schiezi cu echipa Wind Discovery!

Siguranța pe primul loc

Voie bună și amintiri pe viață

Sănătate și mișcare în natură

Învățare prin fascinație

Socializare și colaborare

Disciplină și autonomie

Dezvoltare personală

Lista Tabere de iarna copii 2023

Alege ce ți se potrivește din lista cu Tabere de iarna Wind Discovery din 2023.

O experiența unica de viata, in care iesi din zona de confort pentru a intra in sinele tau si a-ti descoperi forta, bucuria de a trai aici si acum, curat, frumos si mai ales cu respect pentru tot ceea ce te inconjoara! Alex si Kinga, echipa de profesionisti alaturi de care ai curaj sa incerci orice!
Andreea Cotitosu
Felicitări pentru organizare, pentru energia și lucrurile minunate pe care Maia Stoica, le-a descoperit în aceasta tabăra minunata, de neuitat! Multumesc echipei Kinga și Alex! Succes mai departe. Sighisoara 1 –  Tabara MTB
Iulia Stoica

Nu ești sigur ce Tabere de iarna pentru copii i se potrivesc copilului tău?

Vezi mai jos detalii despre organizare, tipuri de Tabere de iarna, program, regulament, galerie foto și alte documente utile pentru părinți și copii.

Despre taberele de iarnă & ski Wind Discovery

Aventuri și experiențe fascinante pentru formarea copiilor

Deschidem sezonul de ski 2022-2023 cu o ofertă bogată de tabere ski copii, tabere iarnă copii, ski weekend, weekend family, excursii copii și multe altele, pe pârtii de ski din Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Straja, Ghimeș, etc. 

Obiectivul nostru principal este să creăm un mediu în care copiii să se dezvolte într-un mod natural și armonios. Conexiunea cu natura este esențială pentru sănătatea noastră, a tuturor.

Copiii care ni se alătură vor învăţa să colaboreze, să fie atenţi unii la ceilalţi, să îşi depăşească fricile şi dificultăţile.

În toate taberele și excursiile pentru copii pe care le organizăm, acordăm o atenție deosebită igienei personale. Curățenia este fundamentală pentru sănătate, așa încât dedicăm timp special educării și respectării regulilor de igienă personală.

Educăm copiii să aibă o conduită civilizată față de grup, punând accent pe empatie și colaborare, respect și bun simț, siguranță și responsabilitate.

Monitorii noștri au ținută și stăpânesc și limbajul tehnic, dar explică noțiuni ușor de asimilat și de executat, pentru că atenția lor principală este pe nevoile specifice copilului.

Profesorii-monitori Wind Discovery au aprofundat noi metode de a schia împreună cu experți din școala franceză de schi. 

Metoda de predare din școala de ski franceză e mult mai simplă și mai sigură decât tehnica de schi austriacă. Profesorii se coboară la nivelul elevului și îl ajută să crească, să învețe, în ritmul propriu. 

Nu prezentăm un ideal la care să aspire copilul și care poate să-l intimideze. Ci pornim de la nivelul copiilor, de la abilitățile și potențialul lor fizic, arătându-le cum să evolueze pas cu pas, progresiv, fără a sări etape.

Prin mișcările executate simplu și firesc, progresul imediat aduce satisfacție și sentimentul de reușită, ceea ce-i motivează pe copii mai departe.

Pentru fiecare nivel, există un barem care ne ajută pe noi, monitorii de ski, să înțelegem abilitățile cursantului și să ajutăm acolo unde este nevoie, pentru a progresa.

Prin abordarea flexibilă și centrată pe copii, ne asigurăm că evităm accidentările și încurajăm învățarea, în loc să intimidăm sau să descurajăm copilul.

O bună școală de schi înseamnă siguranță, voie bună și antrenament de calitate. În taberele de schi Wind Discovery, întrunim toate aceste criterii.

Copiii vor învăța să schieze cu plăcere alături de oricare instructor de ski, în cadrul taberelor Wind Discovery. Suntem alături de voi în valorizarea potențialului individual, stimularea capacității fizice și a determinării mentale, adică vă susținem copiii să progreseze cât de mult pot ei, raportat la ei înșiși. 

Participanții vor învăța să aibă încredere în propriile puteri și să se autoevalueze, observându-și progresul de la o coborâre la alta, de la o lecție la alta, de la o tabără la alta.

Dacă alegi să-ți trimiți copilul în tabere de ski pentru copii, tabere de snowboard, tabere la munte, excursii școlare, weekend family, ski weekend și restul taberelor de iarnă pentru copii organizate de echipa noastră energică pentru a practica sporturi de iarnă, îi asiguri copilului tău:

 • sănătate—prin cura de mișcare și bucurie în aer liber, aer curat de munte
 • disciplină—prin regulile și programul pe care le respectăm toți, pentru siguranța și buna dispoziție a tuturor participanților
 • prietenii pe viață—prin relațiile faine de prietenie întemeiate în timpul activităților și perioadelor de socializare
 • educație—prin lecțiile de geografie, fizică și lecțiile de viață pe care le dobândesc copiii pe munte
 • amintiri de neuitat—și părinților bătăi de cap la cât vor povesti și repovesti copiii tot ce au făcut în tabără

De ce să alegi taberele de vară pentru copii Wind Discovery?

Taberele de iarna Wind Discovery se desfășoară în câteva locații diferite și sunt centrate pe bucuria zăpezii din mediul înconjurător. Firește, în fiecare an încercăm să ajungem și pe pârtiile de ski din Poiana Brașov, cea mai mare și dezvoltată stațiune montană dedicată sporturilor de iarnă din România.

Activitățile sportive și de relaxare sunt atent alese în funcție de vârstă și experiență, pentru bucuria, sănătatea și siguranța copiilor.

Cei mici vor învăța prin imitație, prin lecții scurte și precise, adaptate după grupa de vârstă și nivel.

Cursanții își vor însuși o bună alunecare pe zapadă și un stil elegant.

Grupele de vârstă standard sunt: 

 • 6-10 ani, 
 • 11-14 ani, 
 • 15-18 ani.

Pentru copiii de 4-6 ani am pregătit un program cu totul deosebit, în taberele de iarnă pentru preșcolari.

Într-o tabără de schi, fiecare profesor-monitor are în grijă între 5-7 copii, asigurându-se că toți au parte de suport, exemple și explicații special croite pe nevoile fiecăruia.

Dacă preferați pentru copii cursurile de snowboard, putem organiza fie tabere de snowboard, fie tabere de schi și snowboard. Pentru o bună organizare, trebuie să putem aduna minim 5 copii la lecțiile de snowboard pentru a forma o grupă, ca să le putem dedica un monitor. 

Echipa Wind Discovery pentru tabere de iarnă

Instructorii taberelor de iarnă Wind Discovery sunt foarte bine pregătiți. Iubesc muntele, natura și sunt plini de dragoste și răbdare pentru copii.

Taberele de ski oferite de Wind Discovery sunt monitorizate de cadre militare active MAPN și de ghizi montani acreditați, cu experiență. Fiecare instructor de ski are experiență atât în practicarea sporturilor de iarnă, cât și în metoda de predare specifică școlii de ski franceze.

Foarte important: indiferent că îți trimiți copilul într-o tabără de vară sau de iarnă, și indiferent de tematică sau locație, numărul de instructori este de cel puțin un adult experimentat la 6-7 copii!

Echipa Wind Discovery îmbină experiența cu pregătirea continuă și temeinică. Instructorii și monitorii noștri sunt specialiști pe domeniile de care sunt responsabili, dar dovedesc și alte abilitați diverse, precum limba engleză sau limba franceză, psiho-pedagogie sau salvare montană.

Firește că organizăm tabere pentru copii respectând întru totul legislația în vigoare. Siguranța e pe primul loc!

De asemenea, pentru experiențe pozitive memorabile, avem grijă ca toți colaboratorii noștri să fie acreditați pe activitățile sau serviciile specifice (de la cazare și masă la administrația pârtiilor).

Indiferent că ne întâlnim la ski în Poiana Brașov sau în tabăra ski Predeal ori Azuga, îți promitem că vei auzi de noi tot mereu, pentru că legăm prietenii pe viață cu toți participanții.

Descoperă taberele pentru copiii de toate vârstele și experiențele

Chiar dacă NU ne concentrăm pe sportul de performanță prin antrenamente de ski competițional, observăm totuși când un copil dovedește un interes sporit pentru sporturile de iarnă. Pârtia de schi devine atât un mediu de învățare și dezvoltare personală, cât și un loc de joacă.

Dacă există cerere și colaborare, putem organiza și tabăra preșcolarilor, o tabără de ski pentru copii de 4-6 ani, cum am făcut și sezonul trecut la Predeal și Azuga.

Indiferent de vârsta și experiența copilului, ai șanse mari să găsești în oferta Wind Discovery ceva care să ți se potrivească. Vezi în galerie foto câteva momente-cheie din aventurile copiilor de toate vârstele și nivelurile de condiție fizică în tabăra de schi Predeal 2022 sau tabăra de ski copii Straja 2021.

În funcție de interes, vârstă și experiență, dar și de grupe de copii care doresc să se bucure de zăpadă, oferim posibilitatea organizării de tabere iarnă copii, tabere copii ski, tabere ski preșcolari, weekend family, ski weekend, școală de ski și snowboard, excursii școlare, excursii copii în weekend.

Ne îngrijim mereu ca pârtiile de ski pe care le folosim să fie într-o stare impecabilă, pentru siguranța și succesul fiecărei lecții de schi.

Vrem să le transmitem celor mici dragostea pentru munte, bucuria zăpezii și a aerului ozonat de la cote înalte, prin toate taberele de ski oferite.

Reguli și standarde în taberele de ski pentru copii

În fiecare tabără pentru copii organizată de Wind Discovery aventura și distracția sunt îmbinate cu rigoarea și cu responsabilitatea. Din toate învățăm, atât din lecțiile de ski, cât și din disciplina exersată prin respectarea regulamentului.

 1. Respect și siguranță. Conduita civilizată față de ceilalți, empatia, colaborarea și bunul simț guvernează atmosfera. Aici nu e loc de bullying, ci numai de prietenie și voie bună!
 2. Igienă personală și sănătate. Ne asigurăm că fiecare dormitor al copiilor are propriul grup sanitar – o baie curată care să ofere intimitate totală, pe care copiii o împart doar cu colegii lor de cameră. Copiii dorm fiecare în patul propriu, împărțiți în camere de băieți și camere de fete. Camerele oferă tot confortul pentru odihna atât de necesară în timpul taberelor de iarnă.

În tot ce facem pentru și cu copiii în taberele noastre, le asigurăm cele mai înalte standarde de viață sănătoasă și alimentație echilibrată. De aceea la noi mișcarea-i mișcare, somnu-i somn, mâncarea-i mâncare. 

Care este alimentația copiilor în taberele de vară?

În orice tabără Wind Discovery, copiii au parte de un meniu diversificat, complex și care să le asigure energia necesară activităților sportive. 

Hrana pe care o consumăm ne poate alimenta sau ne poate stoarce de energie pe parcursul zilei, de aceea suntem foarte stricți în ce privește alimentația copiilor. Nu oferim conservanți, E-uri sau multe zaharuri la mesele din tabără, și întotdeauna verificăm cu atenție prepararea hranei în unitățile de cazare.

Mâncarea gătită încet, cu dragoste și grijă, va fi întotdeauna superioară inclusiv la nivel nutritiv față de mâncarea de tip fast-food, chiar dacă ingredientele sunt aceleași!

Dacă micul dejun te hrănește fizic, vei fi și motivat, și energic pe parcursul zilei, contribuind la buna dispoziție a tuturor și la buna desfășurare a orelor de schi.

Ce nivel de dezvoltare trebuie să aibă copilul pentru a face față unei tabere de vară?

Bun, ai decis să-ți trimiți copilul în tabăra de schi pentru prima dată. Cum afli dacă e pregătit pentru acest pas? Ei bine, iată ce ar trebui să poată face un copil pentru a se bucura deplin de o tabără ski copii:

 • Să mănânce singur. Este foarte important să poată mânca fără a fi ajutat și chiar să își taie singur mâncarea.
 • Să se spele și să se îmbrace singur.
 • Să bea apă atunci când îi este sete.
 • Să nu îl sperie ideea de a dormi singur, fără părinți.
 • Să își poată îngriji lucrurile, atât în cameră, cât și pe pârtie.

Într-un cuvânt, copilul trebuie să fie autonom!

Nu înseamnă că nu îl vom ajuta când are nevoie. Firește că ne bazăm pe camaraderie și colaborare. Totuși, scopul taberelor de iarnă este de a dezvolta autonomia și disciplina copiilor, prin activități sportive și de relaxare, prin socializare și joacă în zăpadă.

Ce include o tabără ski copii Wind Discovery?

Oferim servicii în regim all-inclusive:

 • Transport până la destinație și înapoi. Transportul se face cu trenul sau cu microbuzele noastre, în funcție de caz;
 • Cazare în cabane și hoteluri confortabile și sigure;
 • 3 mese pe zi și gustări. Meniul este sănătos, conceput conform grupei de vârstă a copiilor, anotimpului și activităților desfășurate;
 • Cursuri, activități sportive, excursii, etc. Fiecare zi de tabără include program de ski pe pârtie, joacă în zăpadă, tubbing, săniuș, bulgăreală și drumeții ușoare în preajma cabanei;
 • Programe de relaxare cu muzică, dans și filme. Pentru odihna trupului și bucuria sufletului, fiecare zi se încheie cu voie bună și program mai lejer;
 • Asistență din partea însoțitorilor oricând este nevoie;

Cu ce se întorc copiii dintr-o tabără de vară Wind Discovery?

La întoarcerea din tabăra de schi Wind Discovery, copiii ajung acasă ușor schimbați (în bine!):

 • Sunt mai ordonați. Știu să își facă patul, spre exemplu. În tabără nu negociem ordinea și igiena personală. Programul și disciplina grupului le ajută să își organizeze mai bine lucrurile și spațiul.
 • Practică ski sau snowboarding cu mult mai multă îndemânare. După lecțiile de ski cu monitorii noștri, copilul își va cunoaște și stăpâni mult mai bine corpul și abilitățile fizice pe pârtie;
 • Sunt mai sociabili. Prin faptul că ies din rutina zilnică și cercurile sociale obișnuite, copiii își dezvoltă capacitatea de a comunica, a-și face prieteni noi, a colabora și a dezbate pașnic teme pe care nu cad mereu de acord;
 • Se descurcă mult mai ușor în natură, orientându-se foarte bine și dozându-și corect efortul, observându-și nevoile fizice proprii;
 • Au mai multe cunoștințe de geografie, fizică și sport, prin activitățile sportive și de relaxare pe care le desfășurăm împreună;

Părinții sunt încântați, ne împărtășesc în părerile lor că juniorii se întorc din taberele de ski EXTAZIAȚI! Uite câteva impresii despre tabere de schi copii 2021-2022:

Recomand taberele organizate de Wind Discovery cu toata increderea. Am ales tabara de ski pentru prescolari- copilul avand 5 ani si 4 luni. Mi-a placut organizarea, modul in care am fost tot timpul informati de activitatile copiilor- poze, filmulete trimise cu fiecare copil in parte, activitatile extra- tiroliana, colace, drumetii. Cel mai bine a descris baiatul meu aceasta experinta: A fost cea mai tare aventura din viata mea!! Va multumesc mult pentru aceasta saptamana si ne vedem in vara! Iulia A.

„Mi-e dor de tabără! Mai vreau în tabără! Nu-i corect, s-a terminat prea repede!” Mara, 9 ani jumătate,  proaspăt sosita acasă din tabăra de drumeție și aventură Păltiniș. La fel a fost și după taberele de schi din iarna 2021-2022. Mai avem de verificat taberele de primăvară și de toamnă 😀. Ioana P.

Prima tabără, nu a mai schiat niciodată și ghici ce sport îi place mai nou? Sa schieze, normal!  Mulțumim WD, mulțumim Alex și Kinga pentru grija și implicare! Teo e fericit și încrezător! Pe langa faptul că s-a distrat pe cinste și și-a făcut prieteni noi! Ne revedem în vara, in tabăra de paintball! Mihaela I.

Băiețelul meu de 8 ani s-a întors extrem de incantat din tabara de ski. Nu mai pridideste cu poveștile despre cât de grozav a fost și ce lucruri interesante au făcut.

Și noi am fost foarte mulțumiți și cu siguranță îl vom inscrie și în  taberele din sezoanele viitoare. Raluca T.

Fetița mea este foarte încântată de taberele Wind Discovery! A învățat sa schieze foarte repede și are încredere în forțele proprii! Recomand echipa Wind Discovery! 👍 Zina N.

I-am oferit baiatului meu cadou o tabara de schi (nah’, ce poti oferi cadou copilului nascut la inceput de an.? 😅)

Am studiat oferta de tabere, si am ales WIND DISCOVERY dupa criterii si detalii bine studiate.

Am fost placut impresionata inca de la inceput, de calitatea si claritatea comunicării.

Apoi, pe parcursul taberei, mi-am confirmat ca am luat decizia cea mai buna. 

Multumesc echipei de coordonatori care s-au implicat in tabara de schi Azuga – 3 ianuarie.

Multumiri doamnei instructor Daniela care a instruit, la schi, grupa baiatului meu. Toata experienta a fos un succes iar baiatul meu a confirmat:  „Nu a fost o experiență frumoasă!  A FOST O EXPERIENTA SUUUPER!!” Cristina D.

Feedback-ul primit ne motivează să ne continuăm munca—prin tabere organizate impecabil, pentru părinți și copii fericiți.

Aici ați putut explora câteva întrebări și răspunsuri din discuțiile de până acum și din experiența taberelor de iarnă trecute. Dacă aveți și alte întrebări, așteptăm cu bucurie să ne sunați.

Vezi echipa | Vezi și lista cu tabere de vară copii de unde poți alege o tabără de aventură sau tabere de drumeție pentru preșcolari, copii de școală primară sau adolescenți, dacă preferă taberele de aventură, taberele de MTB sau taberele de drumeție din vacanța mare.

Dacă nu ai răbdare să înceapă sezonul de iarnă, explorează lista de tabere de toamnă pentru copii și trimite-i într-o drumeție frumoasă în octombrie.

Echipa Wind Discovery pentru Tabere de iarna

Instructor Tabara Copii Wind Discovery Alexandru Ghica
Fondator Wind Discovery
Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport din București, Facultatea de Kinetoterapie. Are o experiență de peste 17 ani ca profesor și…
Detalii
Coordonator ski, drumeții și mtb
Absolventă a Facultății de Comunicare și PR, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Ultramaratonistă, pasionată de natură și educarea copiilor. Participă la curse…
Detalii
Coordonator ski
Student la American Hotel Academy (AHA). Monitor ski format la Asociația Monitorilor de Schi Profesioniști din România (A.M.S.P.R.) și membru al Asociației Internaționale de…
Detalii

Tabel Tabere de iarna copii 2023

Locație

Perioadă

Vârstă

Link

Sună acum!

Intrebari Frecvente - Tabere de iarna copii

Pentru a afla care sunt taberele din perioada imediat urmatoare va rugam vizitati pagina de tabere de iarna.

Ce poate fi mai frumos în vacanța de iarnă decât să înveți să skiezi, să te bucuri de zăpadă, să îți faci noi prieteni?

Trimite-ți copilul la cursurile de ski Wind Discovery de la Sinaia, Predeal, Azuga, Bușteni, Poiana Brașov sau Austria și pregătește-te de poveștile lui interminabile la întoarcere. Vei auzi totul despre fiecare coborâre, viraj, instructor și copil participant. Despre fiecare clipă petrecută în tabără, despre fiecare amintire.

Pentru că taberele de ski sunt amintiri minunate pe viață!

Tabere trecute

Listă cu taberele pentru copii din anii trecuți

Tabără Ski Predeal

Tabără Ski Sinaia

Weekend Ski la Predeal (Adulti/copii)

Articole recente

Vezi noutățile din blogul Wind Discovery

Wind Discovery Tabere Copii

Inspirație pentru tineri

Nu am fost cu nimic diferit când eram copil. Am speranța că taberele noastre îi vor motiva și inspira pe copii și tineri. Pregătirea ca

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.