Tabere Ski Austria Copii Iarna 2024 – 2025

Sună-ne acum sau alege una dintre taberele de mai jos pentru a afla mai multe!

Cauți să îți trimiți copiii în tabere de ski în Austria din care să se întoarcă plini de amintiri fascinante? Echipa Wind Discovery organizează tabere de iarnă ski și snowboard pentru copii și părinți, atât în România, cât și în Austria.

În taberele de iarnă din Austria, copiii participă la cursuri de ski cu instructori profesioniști, pasionați, energici, atenți la nevoile copiilor.

Dacă vrei să îți trimiți copiii într-o super tabără de schi în Austria, alege tabăra care ți se potrivește și contactează-ne!

Siguranța pe primul loc

Voie bună și amintiri pe viață

Sănătate și mișcare în natură

Învățare prin fascinație

Socializare și colaborare

Disciplină și autonomie

Dezvoltare personală

Lista Tabere Austria copii 2024 - 2025

Alege ce ți se potrivește din lista cu Tabere Austria Wind Discovery din 2024 – 2025.

Sezonul respectiv s-a încheiat sau nu există evenimente disponibile.
Vezi aici evenimentele Wind Discovery active.

Vrei să te anunțăm când va fi următoarea tabără?

Completează mai jos prenumele tău și adresa de e-mail folosită și apoi apasă butonul "Anunță-mă!" iar noi te vom anunța despre următoarele super tabere Wind Discovery.

Nu ești sigur ce Tabere Austria i se potrivesc copilului tău?

Vezi mai jos detalii despre organizare, tipuri de Tabere Austria, program, regulament, galerie foto și alte documente utile pentru părinți și copii.

Despre Taberele de Ski în Austria cu Wind Discovery

Aventuri și experiențe fascinante pentru formarea copiilor

În sezonul de ski 2022-2023 propunem o ofertă bogată de tabere ski copii, tabere iarnă copii, ski weekend, weekend family, excursii copii și multe altele, pe cunoscute pârtii românești și internaționale (stațiuni ski Austria). 

Ce ne motivează în organizarea taberelor pentru copii și excursiilor școlare este în primul rând SĂNĂTATEA. Mișcarea în aer liber e sănătate pură, care-i energizează și înzdrăvenește pe copii. 

În al doilea rând, participarea copiilor în tabere bine organizate va contribui masiv la dezvoltarea lor personală, atât ca disciplină, cât și ca abilități de socializare și conduită civilizată, automotivare și organizarea învățării. 

Punem mare accent pe respect și siguranță, așa încât toți participanții la taberele de schi să se bucure de experiență deplin. Încurajăm colaborarea și buna comunicare, iar datorită programului bine structurat copiii învață să-și gestioneze mai bine timpul și lucrurile. Asta înseamnă și responsabilizare în privința obiectelor personale și a echipamentelor de schi. 

Participanții la o tabără schi pentru copii învață să-și autoevalueze nivelul tehnic și abilitățile, fiind atenți și la progresul pe care îl fac pe pârtie de la o coborâre la alta. 

Copiii vor învăța să schieze cu plăcere alături de oricare instructor de ski Wind Discovery, în cadrul taberelor de schi. Suntem alături de copii, ca ei să progreseze cu fiecare lecție. 

Dacă îți trimiți copilul în tabere de ski pentru copii, tabere la munte, tabere de iarnă Austria, excursii școlare la ski, weekend family la munte, ski weekend și restul taberelor pentru copii Wind Discovery pentru a practica sporturi de iarnă, îi asiguri copilului tău:

 • sănătate—prin mișcare și aer curat de munte
 • disciplină—prin regulile și programul taberelor, care asigură buna desfășurare în siguranță a activităților
 • prietenii pe viață—prin încurajarea socializării și colaborării, atât pe pârtie, cât și în timpul liber
 • educație—prin descoperirile la nivel de geografie, fizică și lecțiile de viață din timpul fiecărei zi de ski
 • amintiri de neuitat—și zile întregi de povești și repovestiri ale aventurilor la munte trăite de copii

Alege să îl înscrii pe copilul tău la cursuri de schi profesioniste, pe pârtii renumite la nivel internațional, alături de instructori de schi pasionați și experimentați. 

De ce să alegi tabere Austria pentru copii organizate de Wind Discovery?

Zăpada e la fel și în România, și în Austria. Dar pârtiile și peisajele de munte nu. Iubim fiecare pârtie și stațiune de schi, atât din țară, cât și din străinătate, pentru particularitățile fiecăreia. Și ne dorim să transmitem această dragoste de munte și copiilor.

Stațiunea Zell Am Ziller se află în zona Tirol și acolo organizăm Tabăra Copii Austria Zillertal-Kaltenbach.

Are aproape 147 km de pârtii, cu zăpadă excelentă. Altitudinea la care găsim domeniul schiabil este între 850 m și 2500 m.

Tot în regiunea Tirol găsim și stațiunea de schi Sölden, unde ne place să petrecem vacanțele de primăvară în Tabăra Austria Sölden. Pârtiile se întind pe 142 de km, la altitudini între 1350 și 3340m. Accesul la vârfurile de peste 3000m (Gaislachkogl 3058m, Tiefenbachkogl 3250m și Schwarze Schneide 3340m) se face cu telescaune moderne, pentru o priveliște incredibilă. 

Vezi AICI cum arată stațiunea de ski Sölden și panorama alpină văzute de pe Panoramasteg (podul panoramic).

În oricare tabără de schi Austria pentru copii, profesorii-monitori antrenează și supraveghează grupuri de 5-7 copii, timp de 6 ore zilnic. Pentru a evalua nivelul tehnic al copiilor și nevoile specifice fiecăruia, dedicăm prima zi testării pentru repartizarea pe grupe. 

Finalul zilei îl petrecem la therme, pentru a odihni și relaxa mușchii solicitați în timpul zilei. La Solden, petrecem seara la Aqua Dome, iar în taberele Zillertall-Kaltenbach ne relaxăm la Erlebnis Therme Zillertal, unde putem profita de cel mai lung tobogan de apă din vestul Austriei (133m lungime).

Taberele de ski Austria se adresează copiilor între 10 și 17 ani și se organizează de obicei în vacanța de primăvară (vacanța de Paști) sau în vacanța din februarie. 

Organizăm și câte o oră deschisă, un concept propriu Wind Discovery, prin care copiii iau parte la discuțiile instructorilor despre ski, supraviețuire și diverse alte teme interactive.

Transportul se realizează cu avionul, plecare din Otopeni și aterizare la aeroport Munchen, iar transportul echipamentului de ski și a bagajelor se realizează separat. 

Pentru mai multe detalii, vizitează paginile de tabere în Austria.

Echipa Wind Discovery pentru Tabere Copii Austria

Muntele e ACASĂ pentru montaniarzii noștri monitori și instructori schi. 

Echipa Wind Discovery e formată din cadre militare active MAPN și ghizi montani specializați, cu experiență bogată. Principala noastră preocupare este sănătatea și siguranța copiilor. De aceea, toți instructorii de ski din echipă sunt specialiști acreditați, cu experiență de supraviețuire pe munte și de acordare prim-ajutor.

Grupurile de lucru sunt formate din 5-7 copii la fiecare instructor de ski, în funcție de nivelul tehnic și abilități, în așa fel încât fiecare copil să beneficieze de atenția de care are nevoie pentru un progres constant.

Practicarea sporturilor de iarnă aduce multă bucurie, dar poate prezenta și riscuri. De aceea, ne asigurăm întotdeauna ca atât membrii echipei noastre, cât și personalul local cu care colaborăm în tabere, să aibă specializare și experiență în domeniul de care răspund.

Pe lângă specializările specifice, îmbogățim echipa și cu abilități complementare, precum limbile străine (limba engleză sau franceză), psiho-pedagogie, alpinism sau salvare montană. 

Pentru fiecare nivel tehnic de ski, avem bareme specifice clare, pentru a putea urmări corect abilitățile cursantului. Încurajarea și flexibilitatea sunt coordonatele principale în metoda de predare Wind Discovery, astfel încât copiii să fie motivați să evolueze progresiv.

Față de noi înșine, însă, impunem standarde stricte, bazate pe disciplină și rigoare, responsabilitate și planificare.

Nu în ultimul rând, firește că respectăm întru totul legislația în vigoare atunci când organizăm tabere pentru copii. 

Siguranță + voie bună + antrenament serios = Succes și mulțumire!

Descoperă taberele de ski pentru copiii de toate vârstele și experiențele

NU ne dedicăm sportului de performanță prin antrenamente de ski competițional. 

Totuși, e evident când un copil dovedește un talent și interes deosebit pentru ski. De aceea, de multe ori, taberele de schi în Austria organizate de noi scot la iveală tinere talente cu un viitor sportiv promițător. 

Pentru toți participanții, indiferent de nivel, pârtia de schi este atât un mediu de învățare și dezvoltare personală, cât și un loc de joacă și relaxare.

În țară, am organizat la cerere și tabăra preșcolarilor, o tabără de ski pentru copii de 4-6 ani la Predeal sau Azuga.

Indiferent de vârsta și experiența copilului, ai șanse mari să găsești în oferta Wind Discovery ceva care să ți se potrivească. Vezi în galerie foto câteva momente-cheie din aventurile copiilor de toate vârstele și nivelurile de condiție fizică în tabăra de schi Predeal 2022 sau tabăra de ski copii Straja 2021.

În Austria, organizăm tabere pentru copii de nivel intermediar sau avansat, care stăpânesc virajul de bază (vezi virajul). 

Pârtiile de ski pe care le alegem sunt întotdeauna într-o stare excelentă, pentru siguranța și succesul fiecărei lecții de schi. La Sölden, ne bucurăm de 69,5 km de pârtii albastre, 46,6 km pârtii roșii și 27,3 km de pârtii negre. La Zillertall-Kaltenbach beneficiem de 49 km de pârtii albastre și 87 km de pârtii roșii, precum și posibilitatea de a skia pe nocturnă.

Toate taberele montane pe care le organizăm au scopul de a apropia copiii de natură și mișcare, de a le transmite dragostea pentru munte și sporturi de iarnă, de a-i scoate din zona de confort și a-i expune la experiențe prin care să se dezvolte armonios. 

Reguli și standarde în taberele de ski pentru copii

Lecțiile de ski nu sunt singurele învățăminte pe care le deprind copiii în taberele de iarnă din Austria. Disciplina și autonomia sunt la fel de importante. Iată cele 2 reguli de bază pe care le pretindem în toate taberele pentru copii pe care le organizăm:

Respect și siguranță. Conduita civilizată față de ceilalți, empatia, colaborarea și bunul simț sunt obligatorii în toate activitățile noastre. Nu e loc de bullying între noi, ci numai de prietenie și voie bună!

Igienă personală și sănătate. Ne asigurăm că fiecare dormitor al copiilor are propriul grup sanitar – o baie curată care să ofere intimitate totală, pe care copiii o împart doar cu colegii lor de cameră. Copiii au fiecare patul propriu, și sunt împărțiți în camere de băieți și camere de fete. Pentru că în timpul zilei depunem mult efort fizic, ne asigurăm că seara avem în apartamente condiții optime de relaxare și odihnă pentru refacere.

Impunem tuturor cazărilor pe care le alegem cele mai înalte standarde de calitate. Locația de cazare oferă, în ambele destinații, condiții impecabile.

Copiilor ne străduim să le insuflăm obiceiuri de viață sănătoasă și alimentație echilibrată. De aceea la noi mișcarea-i mișcare, somnu-i somn, mâncarea-i mâncare. 

Care este alimentația copiilor în taberele de ski din Austria?

Taberele de schi pe care le organizăm pun mare accent întotdeauna pe alimentație sănătoasă și bogată nutrițional.

Tabăra Austria de la Solden sau cea de la Zillertal nu fac excepție. Micul dejun se servește sub forma bufetului suedez, iar masa de prânz și cina sunt mese calde, cu specific local.

Considerăm esențial să evităm mâncărurile procesate și ambalate, conservate cu mulți aditivi și E-uri. De aceea, vom încuraja întotdeauna copiii să consume alimente sănătoase, și mâncare gătită lent, care să le ofere energie și vitalitate, pentru a se putea bucura la maximum de toate activitățile, de la lecții de schi, la socializare și relaxare seara.

Ce nivel de dezvoltare trebuie să aibă copilul pentru a face față unei Tabere Copii Austria?

Pentru oricare tabără ski în care trimiți copilul, este esențial ca acesta să-și dorească să participe, și să se poată descurca independent. Spre exemplu, e neapărat ca acesta:

 • Să mănânce singur. (Inclusiv să își taie singur mâncarea.)
 • Să se spele și să se îmbrace singur.
 • Să bea apă atunci când îi este sete.
 • Să nu îl sperie ideea de a dormi singur, fără părinți.
 • Să își poată îngriji lucrurile, atât în cameră, cât și pe pârtie.
 • Într-un cuvânt, copilul trebuie să fie autonom!

Nu înseamnă că nu îl vom ajuta atunci când are nevoie. Firește că ne bazăm pe camaraderie și colaborare. Totuși, scopul taberelor de iarnă pentru copii este de a dezvolta autonomia și disciplina copiilor, prin activități sportive și de relaxare, prin socializare și joacă în zăpadă.

În cazul taberelor de schi Austria, e bine ca participanții să fie familiarizați cu zborul cu avionul și să nu le fie frică de avion. 

De asemenea, cunoștințele de limbi străine le pot fi de folos în interacțiunea cu personalul local. Această tabără nu este o tabără de limbi străine, și nu organizăm cursuri de limbă engleză, franceză sau germană, dar este o oportunitate de exersare a cunoștințelor și abilităților lingvistice pentru toți copiii. 

Ce include o tabără copii Austria împreună cu Wind Discovery?

Oferim servicii în regim all-inclusive:

 • Transport Bucuresti-Munchen-Zell Am Ziller si retur cu avion+shuttle
 • Cazare și pensiune completă 6 nopți la hotel 3*
 • Curs de ski
 • Ski Pass
 • Album foto și filme full HD cu evoluția copiilor
 • Asistență din partea însoțitorilor oricând este nevoie

Cu ce se întorc copiii dintr-o tabără de schi Austria Wind Discovery?

La întoarcerea din tabăra de schi Wind Discovery, copiii ajung acasă ușor schimbați (în bine!):

 • Sunt mai ordonați. Știu să își facă patul, spre exemplu. În tabără nu negociem ordinea și igiena personală. Programul și disciplina grupului le ajută să își organizeze mai bine lucrurile și spațiul.
 • Au tehnică de ski mai bună. După lecțiile de ski cu monitorii noștri, copilul își va cunoaște și stăpâni mult mai bine corpul și abilitățile fizice pe pârtie;
 • Sunt mai sociabili. Pentru că ies din rutina zilnică și cercurile sociale obișnuite, copiii își dezvoltă capacitatea de a comunica, de a-și face prieteni noi, de a colabora;
 • Se descurcă mult mai ușor în natură, orientându-se foarte bine și dozându-și corect efortul, observându-și nevoile fizice proprii;
 • Au mai multe cunoștințe de geografie, fizică și sport, prin călătoria în străinătate și activitățile sportive și de relaxare pe care le desfășurăm împreună;

Nu în ultimul rând, și părinții sunt foarte mulțumiți de taberele de ski pe care le organizăm, împărtășindu-ne multe dintre impresiile lor și ale copiilor după participare:

„O experiența unica de viata, in care iesi din zona de confort pentru a intra in sinele tau si a-ti descoperi forta, bucuria de a trai aici si acum, curat, frumos si mai ales cu respect pentru tot ceea ce te inconjoara! Alex si Kinga, echipa de profesionisti alaturi de care ai curaj sa incerci orice!” Andreea Cotitosu

„Multumim Wind Discovery pentru progresul rapid al lui Adi la ski!” Cristian Radu

„Băiețelul meu de 8 ani s-a întors extrem de incantat din tabara de ski. Nu mai pridideste cu poveștile despre cât de grozav a fost și ce lucruri interesante au făcut. Și noi am fost foarte mulțumiți și cu siguranță îl vom inscrie și în  taberele din sezoanele viitoare.” Raluca T.

„Mi-e dor de tabără! Mai vreau în tabără! Nu-i corect, s-a terminat prea repede!” Mara, 9 ani jumătate,  proaspăt sosita acasă din tabăra de drumeție și aventură Păltiniș. La fel a fost și după taberele de schi din iarna 2021-2022. Mai avem de verificat taberele de primăvară și de toamnă 😀. Ioana P.

„Wind Discovery – Oameni pasionați, cu dragoste de munte și natură, pregătiți să ofere din experiența lor celor interesați să descopere noi pasiuni. Grija, dăruirea și suportul sunt oferite indiferent de nivelul de pregătire al copilului.” Ana Cristina Manolache

Feedback-ul primit ne motivează să continuăm să organizăm tabere captivante și pline de lecții de viață, pentru părinți și copii fericiți.

Aici ai putut explora câteva întrebări și răspunsuri din discuțiile de până acum și din experiența taberelor de iarnă trecute. Pentru alte detalii și informații utile, nu ezita să ne contactezi..

Vezi echipa | Vezi și lista cu tabere de vară copii de unde poți alege diverse tabere vară, summer school, tabără MTB, tabără paintball sau tabără de drumeții pentru diverse vârste.

Pentru perioada de început de an școlar, explorează lista de tabere de toamnă pentru copii și trimite-i într-o drumeție frumoasă în octombrie.

Echipa Wind Discovery pentru Tabere Austria

Coordonator ski, drumeții și MTB
Studentă la Universitatea Transilvania Brașov, specializarea Educație Fizică și Sporturi Montane (UNITBV-EFSM). Sportivă de performanță, am participat la Campionat Național de Squash în anul…
Detalii
Instructor Tabara Copii Wind Discovery Alexandru Ghica
Fondator Wind Discovery
Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport din București, Facultatea de Kinetoterapie și multiplu Campion Național la Triatlon. Are o experiență de…
Detalii

Tabel Tabere Austria copii 2024

Locație

Perioadă

Vârstă

Link

Sezonul respectiv s-a încheiat sau nu există evenimente disponibile.
Vezi aici evenimentele Wind Discovery active.

Vrei să te anunțăm când va fi următoarea tabără?

Completează mai jos prenumele tău și adresa de e-mail folosită și apoi apasă butonul "Anunță-mă!" iar noi te vom anunța despre următoarele super tabere Wind Discovery.

Intrebari Frecvente - Tabere Austria copii

Pentru a afla care sunt taberele din perioada imediat urmatoare va rugam vizitati pagina de tabere de iarna.

Dacă ai un copil care apreciază sporturile de iarnă și își dorește să treacă la următorul nivel, taberele de ski pe care le organizăm în Austria sunt o șansă excelentă.

Va învăța să se descurce în străinătate, ieșind din zona de confort, va descoperi locuri noi, pârtii noi, își va lărgi orizonturile și va fi motivat să încerce lucruri noi. 

Prima tabără și prima tabără în străinătate nu se uită niciodată.

Tabere trecute

Listă cu taberele pentru copii din anii trecuți

Tabără Ski Solden

Tabără de Ski Austria Zillertal-Kaltenbach

Tabără Ski Solden

Tabără de Ski Austria Solden

Tabără de Ski Austria Solden

WindDiscovery utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website Înainte de a continua navigarea , te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Confidentialitate. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Termenilor si conditiilor website-ului.