Wind Discovery - Tabere pentru copii si adulti
0723 327 815 contact@winddiscovery.ro

Cum asiguri siguranța copilului tău într-o tabără de ski?

Skiul este unul dintre cele mai frumoase și antrenante sporturi pe care le poți practica. Acesta îți oferă o senzație unică în momentul coborârii, îți asigură doza zilnică de efort fizic și este unul dintre puținele sporturi care îți permit să te bucuri din plin de cadrele naturale din jurul tău.

Din fericire, în România există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de ski, țara noastră având sute de pârtii interesante care te introduc în lumea magică a iernii.

Ceea ce este greu însă, este începutul. Foarte mulți dintre adulții care nu au schiat niciodată se tem de riscurile pe care le implică acest sport, iar teama se răsfrânge și asupra copiilor. Am putea spune că este pe bună dreptate. Până la urmă, skiul este un sport destul de periculos iar accidentele se întâmplă.

Asta nu înseamnă că nu se poate skia fără riscuri. Taberele de ski pentru copii sunt organizate, de regulă, cu siguranța celor mici pe prim plan și nu aduc altceva decât o mulțime de avantaje.

⦿ De ce să îți trimiți copilul într-o tabără de ski?

Există numeroase motive. În primul rând, prichindelul tău se va întoarce cu noi abilități de socializare și cu o incredibilă doză de distracție pe care a obținut-o în urma sesiunilor de alunecare pe zăpadă. În al doilea rând, skiul este un sport care poate îmbunătăți sănătatea inimii și ajută corpul să se mențină în formă.

Cum te asiguri că atâta vreme cât este în tabără copilul este în siguranță?

Înainte de a-ți trimite copilul într-o tabără trebuie, într-adevăr, să acorzi puțină atenție detaliilor, iar unul dintre cele mai importante detalii este siguranța. Iată, așadar, câteva sfaturi utile:

1. Alege o pârtie sigură, cât mai bine dotată, care să ofere o mulțime de elemente de protecție. În general, pentru taberele de ski sunt folosite pârtii pentru începători. Acestea trebuie să fie cât mai largi, să fie amenajate corespunzător (fără pietre, cu elemente deprotecție montate pe stâlpi și pe copacii din imediata apropiere a pârtiei și cu o iluminare foarte bună noaptea) și să fie cât mai drepte.

Partie de Noapte Luminata

2. Învață-ți copilul principalele reguli pe care trebuie să le respecte. Este adevărat că acestea vor fi evidențiate și de către organizatorii taberei, însă dacă vrei ca totul să decurgă normal, este bine să îl înveți încă de acasă ce trebuie să facă. Printre lucrurile pecare trebuie să le știe se numără și următoarele:

3. Tine cont de toate lucrurile mărunte!
4. Alege un organizator de tabere în care poți avea încredere. Este foarte important ca organizatorii să fie focusați pe siguranța celor mici. Monitorii de ski trebuie să aibă o experiență vastă și să cunoască toate regulile de siguranță de pe pârtie pentru a putea preveni eventualele accidente.

Întregul proces de pregătire și de monitorizare a participanților în tabără este bine să fie gândit cu atenție, deoarece o simplă explicație neclară poate duce la accidentări. Monitorul de ski trebuie să respecte următoarele reguli:
  • Să respecte o metodologie cât mai clară de predare a sportului;
  • Să predea toate procedeele tehnice prin care este vizată siguranța;
  • Să se acorde suficientă atenție fiecărui mic skior.
În echipa Wind Discovery respectăm toate regulile! Avem experiența necesară pentru a lucra cu copii și pentru a-i forma și aduce în fiecare acea doză incredibilă de distracție care îi entuziasmează și îi motivează!

Punem un mare accent pe siguranță, motiv pentru care toți cei care lucrează cu noi sunt foarte bine pregătiți. Nu ne axăm, în schimb pe competitivitate, ci mai degrabă pe colaborare și pe ideea de echipă. Este foarte important ca prichindelul tău să se simtă în elementul lui în tabără și să nu simtă ieșirile pe pârtie ca pe o obligație, ci ca pe o reală plăcere.

Nu ezita să ne contactezi!


Wind Discovery SRL Bucuresti, sector 3
Tel: 0723327815
Mail: contact@winddiscovery.ro

Copyright © 2020 Wind Discovery SRL. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel | ANPC